24. Abril 2024

UN GUANYEM ‘FANTASMA’ ES PRESENTA A TARRAGONA

Retall d'una revista local, amb la fitxa de Muñoz com a candidat de Ciudadanos
Retall d’una revista local, amb la fitxa de Muñoz com a candidat de Ciudadanos

Finalment seran tretze les llistes que es presentaran a Tarragona, amb una sorpresa inesperada, la d’una candidatura que porta el nom de Guanyem Tarragona (Ganemos) encapçalada per Pablo Muñoz Jarque i que no fa una altra cosa que sumar confusió a un procés d’eleccions per a les properes municipals del 24 de maig que neix calent. Entre d’altres coses perquè, un cop descartada la presentació oficial de la llista que havia de dir-se Guanyem-Tarragona en Comú, encapçalada pel dirigent veïnal Antoni Peco i que podia jugar amb aquesta denominació oficial perquè en un principi estava integrada també per ICV i Podemos, la nova proposta provoca molts dubtes.

I no són infundades. El seu cap de llista, Pablo Muñoz Jarque, acumula un currículum dels que fan malpensar. A les eleccions municipals del 2007 es va presentar com a cap de llista per Ciudadanos Cunit. A les catalanes de novembre del 2010 trobem de nou el seu nom com a número tres de la candidatura provincial de Tarragona del Partido de los Pensionistas en Acción. I per acabar d’arrodonir aquesta mostra de fermesa en les conviccions, a les municipals del 2011 ocupava el número 10 a la llista del PP a Cunit.

Batalla legal pel registre del nom
Aquesta mostra de malabarisme polític podria tenir com aorigen el conflicte existent sobre el registre legal de la marca Guanyem. Anem a pams. Un regidor de Santa María de Palautordera, Julià de Fabián, va inscriure el nom en el registre de partits polítics del Ministeri d’Interior. S’inicia així una batalla legal entre els promotors de la iniciativa liderada per Ada Colau i aquest personatge que, a hores d’ara, encara està viu davant la negativa del mnisteri a revocar la inscripció d’un personatge propi de l’Espanya de la picaresca.

De Fabián va intentar ser regidor el 2007 amb Ciudadanos. No ho va aconseguir, però el 2011 sí que va entrar al municipi barcelonès amb les llistes de Ciutadans en blanc. Curiosament el partit el va repudiar perquè, en contra del que marquen els seus estatuts, va recollir l’acta. Tampoc és la primera vegada que és acusat d’usurpar la identitat d’un partit. UPyD , en el que va intentar entrar, el va denunciar per utilitzar la seva marca i el seu logotip en una pàgina web. Red.es, autoritat encarregada de gestionar els dominis .es, va suspendre la pàgina.

Jordi SIRÉ

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course