19. Abril 2024

PROP DE 700 PERSONES EN UN PRIMER DE MAIG ANIMAT PEL MEGÀFON DE CORREUS

segoa

tercera

quarta

Prop de 700 persones han participat aquest migdia en la manifestació del Primer de Maig convocada a Tarragona pels sindicats majoritaris CCOO i UGT amb el lema ‘Precarietat és explotació’. Per molt que fos una data rodona (el 125è aniversari de la posada en marxa d’aquesta celebració en honor d’uns vaguistes estadounidencs penjats per atrevir-se a convocar una vaga general) i que el país estigui com està, és a dir, “reivindicant pràcticament el mateix que llavors”, en paraules del secretari general ugestista, Jordi Salvador, el resum passa per destacar tant la poca assistència com la seva exquisida correcció política.

vuitenaDe fet, durant el trajecte des de l’Imperial Tarraco fins al Balcó del Mediterrani l’únic megàfon que treia fum era el de la secció sindical de Correus. “Montoro, escucha, Correos está en lucha”, “Rajoy, cuatrero, defiende a tu cartero” o “Montoro, suelta el dinero para tu cartero” han estat  l’única banda sonora de la principal activitat reivindicativa del moviment sindical majoritari.

“Hem de recuperar la militància”
Salvador és conscient de les dificultats que passa el sindicalisme. “Hem de recuperar la militància, és imprescindible si no volem que ens escombrim”, afirmava durant la seva intervenció des de l’estrada. “Hem de recuperar l’orgull de classe i fer entendre que ha estat gràcies als sindicats que tenim els drets que ara ens volen prendre”.

L’ugetista ha carregat contra la llei mordaça (“tenim 300 persones imputades amb penes d’entre 5 i 8 anys a qui es tracta com a criminals, i ha estat criticada fins i tot per una editorial del New York Times”) mentre el seu homòleg de Comissions, Jaume Pros, assenyala “els tres reptes que té el sindicalisme a hores d’ara. El primer és recuperar el poder adquisitiu dels salaris, el segon  una ocupació de qualitat i el tercer establir una renda garantida de ciutadania per permetre que aturats de llarga durada i de més de cinquanta anys tinguin alguna perspectiva de futur i no caiguin al llindà de la pobresa i de l’exclusió social”.

Des de Podemos fins Ara Tarragona
La manifestació ha permès visualitzar el partits tradicionals però també alguns de nous. La presència de militants de Podemos es feia notar amb les seves tradicionals samarretes color magenta, i també s’hi deixava veue el líder d’Ara Tarragona, Emili Rivelles. Pel que fa a la línia clàssica, la cap de llista d’ICV, Ara Sentís, amb la incombustible diputada al Parlament, Hortènsia Grau, i Xavier Villamayor, Begoña Floria, Xavier Sabaté i Joan Ruiz com a caps de colla del PSC, juntament amb Carles Castillo.

Crítics de CCOO
També hi eren els membres de ‘Guanyem CCOO’, una corrent formada per militants de base del sindicat que repartien fulls informatius reclamant “recuperar els sindicats de classe combatius i acabar amb unes direccions sindicals que no presenten batalla”. Les paraules d’aquesta jove militant anònima anava acompanyada del recordatori de la implicació dels consellers de CCOO a Caja Madrid i Bankia per les targetes opaques.

J.S.

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free online course