Els jugadors del Barça aixequen la Copa del Rei

Els jugadors del Barça aixequen la Copa del Rei

Un cop més, i suposo que per desgràcia no serà l’últim, la política i l’esport s’han tornat a barrejar. El partit de la final de la Copa del Rei entre l’Athletic de Bilbao i el FC Barcelona començava amb una important xiulada, no se sap ben bé si cap a l’himne espanyol, al rei Felip VI, la situació política del moment … Però no és cosa meva valorar això. Sí, però, que vull fer una reflexió des del punt de vista del protocol.

Tal i com diu el company Santiago Sánchez Regadera al bloc “Comunicación y Protocolo”, l’esdeveniment viscut al camp del Barça és un acte de caràcter privat, organitzat per la RFEF, una entitat privada sense ànim de lucre segons es pot comprovar al registre d’entitats esportives, i que compta amb l’assistència, entre d’altres autoritats, del rei Felip VI.

Els tècnics de protocol, per saber què hem de fer, sempre anem a buscar una llei, norma, decret, etc. i també tenim en compte la tradició. Pel què fa al Reial Decret 1560/1997, de 10 d’octubre, en cap cas veiem que digui que aquest s’hagi d’interpretar durant un acte no oficial. Malgrat hi ha un punt on indica que s’interpretarà en la seva versió breu en els actes esportius en els quals hi hagi una “representació oficial” d’Espanya, Sánchez Regadera deixa molt clar que no es tracta d’un partit de la sel·lecció espanyola, sino de dos clubs, entitats també privades.

Així doncs, quedi clara la meva opinió respecte a la xiulada d’ahir: els símbols, TOTS, s’han de respectar sempre i, per tant, no ho puc trobar encertat. Però per evitar l’espectacle i sobretot comentaris maliciosos que es poden llegir per les xarxes (alguns fins i tot que poden semblar delictius), amb la llei a la mà, la RFEF es podria haver estalviat l’espectacle, tal i com opina Sánchez Regadera.

Tant de bo algun dia ens comencin a fer una mica més de cas als professionals i es deixin a banda opinions polítiques i partidistes a l’hora d’organitzar esdeveniments esportius.

Marta DOMÈNECH
@mdv70

Categories: PORTADA

Un comentari so far.

  1. Andreu ha dit:

    Quan no hi ha canals per decidir – monarquia, estat propi, etc., – penso q s’han d’aprofitar les poques ocasions de manifestar voluntats populars. Mentre la Constitució sigui el codi d’Hammurabi, petri i innamovible, passaran aquestes expressions populars.

Leave a Reply