27. Abril 2024

VILA-SECA EN COMÚ TAMBÉ JUGA A FAVOR D’UGT EN LA VAGA DE PORTAVENTURA

Elisabet Sánchez,de Vila-seca en Comú
Elisabet Sánchez,de Vila-seca en Comú

La candidatura de Vila-seca En Comú també recolza les mobilitzacions dels treballadors i treballadores del PortAventura La formació considera que els convenis laborals aprovats recentment empitjoren els drets dels treballadors i les treballadores del parc. També afirmen que aquests convenis no només són una minva pel personal del parc sinó que també ho és per tot el sector turístic de la Costa Daurada.

Tal com han fet públic en una nota de premsa, “després d’haver analitzat detingudament els nous convenis laborals, tant pels treballadors del parc com pels treballadors subcontractats, Vila-seca en Comú s’ha posicionat a favor de les mobilitzacions dels treballadors i les treballadores, ja que consideren que es perjudiquen les condicions del gruix de treballadors”.

Entre altres aspectes, la formació critica “el nou grup professional, denominat G/9, pel seu salari indigne de menys de 670€ y sospita que, tot i haver estat creat per facilitar una primera ocupació, segurament acabarà desvirtuant-se i sent la norma de tots els contractes eventuals”. Igualment, consideren que la inclusió de la subcontractació al conveni no deixa clar el retorn dels treballadors cedits. A més deixa oberta la possibilitat que els canviïn de lloc de treball fora del “ressort”.

A la vegada, consideren que els suposats beneficis del conveni no són tals, ja que els augments als salaris i els plus vénen donats per la pujada de l’IPC que marca la llei i, a més, amb l augment d’hores anuals, aquesta pujada es considera nul·la. Aixímateix, consideren que molts dels plusos queden sota criteri exclusiu de l’empresa com la nova prima de productivitat o el plus d’idiomes. Per tot això, consideren que l’únic benefici real i clar és en cas de mort d algun familiar, que et donen un dia.

Per una altra banda, també es mostren crítics amb el conveni de SERVICESA, empresa de serveis que ja opera dins de PortAventura, ja que “empitjora encara més les condicions laborals i permetrà que qualsevol empresa pugui fer seu el conveni si s’agrupa amb ells”. La formació considera que aquesta situació pot representar no només un pas enrere en els drets laborals dels treballadors del PortAventura sinó també per tots els treballadors del sector turístic de la Costa Daurada.

Vila-seca En Comú ha mantingut contactes amb representants de la UGT, amb diverses treballadores del parc i espera fer el mateix amb els representants de CCOO i amb els directius de PortAventura així com amb més treballadors, estiguin o no sindicats.

Quins partits governaran a Tarragona?

0 comments

  • trabajadora de port aventura

    4 Juliol, 2015 at 3:45 pm

    Després de la vaga d’avui en la qual les treballadores i els trabaladores de portaventura hem demostrat que el que planteja UGT és mentida, per això no hem fet vaga, que pensen fer vostès. Per que no parlen amb els representants de CCOO que vam escollir per majoria i busquen formes de afavorir-nos als treballadors de veritat i no amb falsedats com fa UGT

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
udemy course download free