28. Març 2024

ESPERAVEN QUE ELS EXPLOSIUS S’ASSEQUESSIN PER ATEMPTAR CONTRA LA SAGRADA FAMÍLIA

Mohamed Houli Chemlal, un dels detinguts després dels atacs terroristes de Catalunya, va reconèixer aquest dimarts a la seva declaració davant el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu que, a causa que els explosius, peròxid d’acetona, que la cèl·lula terrorista preparava  a la casa d’Alcanar, no estaven secs, el grup es trobava esperant poder atemptar contra monuments i esglésies de Barcelona, com la Sagrada Família, que eren els seus objectius inicials, segons fonts jurídiques.

 

Mohamed Houli Chemlal, suspected of involvement in the terror cell that carried out twin attacks in Spain, is escorded by Spanish Civil Guards from a detention center in Tres Cantos, near Madrid, on August 22, 2017 before being tranferred to the. National Court
Under heavy security, police vans entered the National Court, which deals with terrorism cases, where a judge will question them and decide what — if any — charges to press against them over the vehicle attacks that left 15 dead and 120 injured. / AFP PHOTO / STRINGER

Houli, a la presó incondicional des d’aquesta passada nit pels delictes d’integració en organització terrorista, assassinat, dipòsit d’explosius i lesions, es va ratificar en el que havia manifestat prèviament davant els Mossos d’Esquadra en ser detingut després de l’explosió de la casa d’Alcanar on va resultar ferit.

Segons el Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, Houli va  assentir en ser preguntat si es ratificava sobre el que s’havia dit davant la Policia catalana on es va afirmar que el grup tenia previst atemptar contra monuments i esglésies de la ciutat comtal i hauria esmentat la Sagrada Família com un dels monuments més coneguts.

El terrorista va reconèixer davant els Mossos que els membres de la cèl·lula desarticulada li van dir que destruir monuments estava bé segons l’Islam i que els plans passaven per portar les furgonetes als objectius i fer-les explotar. També va precisar que era bastant ignorant quant als preceptes de l’Islam i que el seu interès era perpetrar els atacs de nit per evitar que hi hagués víctimes mortals.

Mohamed Houli Chemlal és juntament amb Driss Oukabir els dos detinguts que han ingressat a la presó per ordre del jutge, que va acordar la llibertat provisional per a Mohamed Aalla (l’amo de l’Audi amb el qual es va atemptar a Cambrils) i va ordenar l’ingrés en dependències policials a Salah el-Karib, gerent d’un locutori de Ripoll en espera del resultat de l’escorcoll al seu local que es va fer ahir dimarts.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
free download udemy paid course