25. Abril 2024

DOW FINANÇA UNA GEGANTA ADAPTADA PER A PERSONES AMB CAPACITATS DIFERENTS

Dow i l’Ajuntament de Tarragona han signat un conveni per incorporar una nova geganta a la ciutat que estarà adaptada perquè la puguin portar persones amb cadira de rodes, cegues o amb sordesa de la penya “Festa per a Tothom”.

La particularitat de la nova geganta és que la podran portar persones amb capacitats diferents gràcies a les adaptacions que se li faran. Així la podran portar persones en cadira de rodes a través d’un mecanisme que s’acoblarà a l’estructura tradicional de fusta dels gegants i que anirà agafat a la cadira de rodes, amb un sistema basculant.

Les persones sordes també podran fer ballar la geganta gràcies a un sistema de senyals  lluminoses en el revers de la falda que guiarà el portant des de l’exterior. Finalment, les  persones invidents també podran ser portants de la nova geganta tarragonina, gràcies a un sistema sonor de guia des de l’exterior.

Dow i el departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona demanaran la col·laboració de la Facultat d’Enginyeria de la URV, per tal de dur a terme les adaptacions necessàries a la figura perquè la puguin portar persones amb capacitats diferents.

La signatura del conveni farà possible que, l’any vinent, la penya “Festa per a Tothom” compti amb una geganta que anirà vestida amb la samarreta groga llimona que els identifica i que representi al grup tant a la Festa Major de Santa Tecla com en altres esdeveniments, com ara, concentracions de gegants i figures ciutadanes, junt amb altres entitats, tant als barris de Tarragona com en altres municipis.

La nova geganta de Tarragona, que serà presentada l’any vinent en el marc del programa ‘Festa per a Tothom’ de la Festa Major de Santa Tecla 2018, es començarà a construir abans d’acabar l’any amb l’aportació econòmica que Dow ha fet a l’Ajuntament de Tarragona i que correspon a un dels tres projectes que Dow Tarragona finançarà en commemoració del 50è aniversari de Dow a Tarragona.

El projecte s’emmarca dins el programa d’integració social “Festa per a Tothom” impulsat l’any 1991 per l’Ajuntament de Tarragona i que des de l’any 2001 disposa del suport de Dow. Actualment aquest programa compta amb una penya festiva formada per més de 200 persones que participa activament a les Festes de Santa Tecla.

A l’acte de signatura del conveni de col·laboració va ser present l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui va rebre l’aportació econòmica de mans de Peter Holicki, vicepresident sènior d’Operacions, Fabricació i Enginyeria i Medi Ambient, Salut i Seguretat per a Dow Chemical Company. També van assistir-hi Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Ana Santos, tinenta d’alcalde de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona; i Ferran Roca, representant del col·lectiu ‘Festa per a Tothom’.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
free online course