25. Abril 2024

EL TRIBUNAL DE COMPTES CITA LA SETMANA DEL REFERÈNDUM A 11 CÀRRECS DEL GOVERN PERQUÈ PAGUIN 5 MILIONS DE FIANÇA

El Tribunal de Comptes s’ha aliat a la pressió que des de l’Estat s’està fent contra Catalunya i ha convocat avui dimecres, 5 de setembre, a 11 càrrecs i ex càrrecs del Govern perquè el dia 25 de setembre, la setmana del Referèndum, paguin una fiança de 5 milions d’euros per les despeses del procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

 

La jugada del Tribunal de Comptes se suma a les actuacions que des del Govern espanyol s’estan duent a terme per evitar que els ciutadans de Catalunya votin en el referèndum d l’1 d’octubre, ja sigui un vot a favor o un en contra.

L’organisme ha citat als quatre primers “implicats”  l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs i a més ha afegit a 7 càrrecs més del Govern català perquè el dia 25 de setembre es personin i paguin els 5 milions d’euros o, del contrari, se’ls embargaran els bens.

Per 25 dies no frenarem l’1-O, el reforçarem

Davant aquesta nova provocació, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma que el Tribunal de Comptes ja ha passat a formar part del llistat d’institucions de l’Estat “polititzades” pel govern espanyol.

El president creu que amb la decisió l’Estat “fa un salt qualitatiu en l’estratègia desesperada per fomentar la por” i ho utilitza com a “únic argument per intentar aturar l’1-O” en una setmana que considera “decisiva” perquè serà en la que s’aprovin les lleis de desconnexió i es convoqui el referèndum.

Puigdemont ha advertit a l’Estat que els seus intents i els del Tribunal Constitucional (TC) per aturar el referèndum no funcionaran. “Portem quasi sis anys de suspensions i intents; estem a 25 dies. Per 25 dies no frenarem l’1-O. Al contrari, el reforçarem”, ha sentenciat el president.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free download udemy course