20. Abril 2024

EL PIB DE CATALUNYA CREIX PER SOBRE DE LA MITJANA ESPANYOLA I EUROPEA

El Producte Interior Brut (PIB) de Catalunya va créixer un 3% durant el segon trimestre d’aquest any respecte el mateix període de l’any passat i se situa per sobre de la mitjana espanyola i de l’europea.

Aquesta dada representa una millora de dues dècimes en relació al primer trimestre, en línia de les economies espanyoles i europees, que creixen del 3,1% i un 2,3%, respectivament.

L’economia catalana s’ha vist afavorida per l’evolució positiva de la demanda interna (+2,8%) interanual, que entre els mesos d’abril i juny va continuar creixent, encara que una décima menys que el primer trimestre, i del sector exterior on el creixement és del 0,6% i representa una millora de quatre dècimes respecte al trimestre anterior.

La construcció, que tanca el segon trimestre amb un increment del 6,5% respecte el mateix període de l’any passat, es converteix en la dada més elevada de l’última dècada.

Les branques industrials mantenen una notable activitat, amb un creixement del 2,9%, el mateix que el període comprès entre gener i març. Destaquen les indústries extractives, les químiques i les de fabricació de mobles.

Pel que fa a serveis van tancar el segon trimestre de l’any amb un augment del 2,7% interanual. Entre els més dinàmics hi ha el comerç a l’engròs, i les activitats d’hostaleria i restauració.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
free online course