19. Abril 2024

MAZA CITA A 5 ALCALDES AFORATS A DECLARAR DAVANT EL TRIBUNAL SUPREM I DEL TSJC

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha ordenat a la Fiscalia Superior de Catalunya i a la del Tribunal Suprem que citin a declarar en qualitat d’investigats els alcaldes de Tortosa, Mollerussa, la Seu d’Urgell, Valls i Vilanova i la Geltrú. Maza també ha ordenat obrir diligències per investigar si aquests ajuntaments estan “cooperant en l’organització del referèndum il·legal”.

La Fiscalia citarà aquests cinc alcaldes que tenen la condició d’aforats ja sigui perquè són diputats al Parlament o al Congrés dels Diputats.

Aquests alcaldes formen part de la llista dels 712 que aquesta setmana el ministeri públic ja ha anunciat que citarà a declarar per col·laborar amb l’1-O, però per la seva condició d’aforats només poden anar a declarar a aquestes fiscalies.

El ministeri públic creu que l’actuació d’aquests alcaldes en relació al referèndum podria ser constitutiva dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

En el cas de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, Maza ha demanat que sigui el fiscal en cap de la sala penal del Suprem qui el cridi a declarar, ja que és diputat al Congrés.

Mentrestant, Maza ha demanat a la Fiscalia Superior de Catalunya que citi a declarar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el de Valls, Albert Batalla, i la de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. Tots ells són diputats al Parlament.

La Fiscalia també es querella contra Neus Lloveras per la seva actuació com a presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free