18. Abril 2024

LA GUARDIA CIVIL RETORNA LA MAJORIA DEL DETINGUTS A LA CASERNA A L’ESPERA DE RESOLDRE L’HABEAS CORPUS

Quatre dels detinguts aquest dimecres per la Guardia Civil en la operació del Govern de Mariano Rajoy contra el referèndum de l’1 d’octubre han estat posats en llibertat provisional, la resta han estat retornats a la caserna de la Comandancia a Travessera de Gracia després d’estar fins les 23h a la Ciutat de la Justicia.

Les persones que han quedat en llibertat provisional, a l’espera de ser citats en els propers dies pel jutge instructor són el secretari general de Treball, Josep Ginesta; David Franco, cap de desenvolupament d’àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions; David Palanques, de l’oficina tècnica de projectes del Departament de Treball i Afers Socials, i Joan Ignasi Sànchez, assessor en matèria d’Opinió del Departament de Governació.

Alguns dels detinguts han demanat un ‘habeas corpus’, que suposa passar directament davant del jutge instructor sense declarar davant de la policia, i malgrat això han estat conduïts de nou a la Comandància de la Travessera de Gràcia a l’espera que el jutge resolgui la seva petició.

Els detinguts que han demanat l”habeas corpus’ són el secretari general de la Vicepresidència i de la conselleria d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové; el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó; Pau Furriol i Mercedes Martínez, vinculats a les naus que emmagatzemarien material electoral; Xavier Puig, de l’Oficina d’Afers Exteriors; Josep Masoliver, responsable de sistemes de la fundació puntCAT.

El primer en demanar  l”habeas corpus’, ha estat la defensa del secretari general de la Vicepresidència i de la conselleria d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové. A mitja tarda, Jové, que estava detingut a la Comandància de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, ha demanat l”habeas corpus’. Quan Jové ha arribat al jutjat de guàrdia, que teòricament era el d’Instrucció 29, s’ha trobat que el jutge de guàrdia era el d’Instrucció 13 en substitució del del 29 per motius familiars. Per això, el seu advocat ha demanat la recusació, per tal que el d’Instrucció 13 no resolgui sobre la possible il·legalitat d’una detenció emparada en la seva pròpia investigació.

Posteriorment altres defenses han demanat l”habeas corpus’ i han recusat el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer. Això ha retardat els tràmits, ja que el jutge d’Instrucció 29 ha estat substituït pel d’Instrucció 30, José Julián García de Eulate, que ha hagut d’escoltar les al·legacions de tots els lletrats.

Els detinguts han tornat a la Comandància de la Guàrdia Civil i a les 11 de la nit encara no se sabia si el magistrat havia anul·lat les detencions o no.

També han estat arrestats Josué Sallent, director d’estratègia i innovació del CTTI; Joan Manel Gómez, del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT); Francesc Sutrias, director de Patrimoni de la Secretaria d’Hisenda; Natàlia Garriga, directora de serveis del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; i Rosa Maria Rodríguez Curto, directora general de servei de T-Systems.

Des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’ha informat que fins al moment tenen constància de 5 habeas corpus, 3 a Barcelona i 2 a Martorell. Aquesta xifra, indiquen les mateixes fonts, pot canviar. En aquest moment se n’ha resolt un a Martorell, que ha estat desestimat.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free