28. Març 2024

A ESCOCIA PREOCUPA QUE L’ESTAT “NEGUI EL DRET D’UN POBLE A EXPRESSAR DEMOCRÀTICAMENT LA SEVA VOLUNTAT”

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, admet en el parlament escocès que a tot arreu preocupa que l’Estat espanyol “negui el dret d’un poble a expressar democràticament la seva voluntat”.

Sturgeon ha demanat, avui dijous en la seva intervenció al parlament escocès, respecte pel dret de Catalunya a l’autodeterminació. “El dret a l’autodeterminació és un principi internacional important i espero que es respecti a Catalunya i arreu del món”, ha afirmat. Sturgeon també ha recordat que l’acord entre Londres i Edimburg per celebrar el referèndum del 18 de setembre del 2014 és un “exemple brillant” que “podria ser utilitzat” a l’Estat.

“És totalment legítim per Espanya oposar-se a la independència de Catalunya. El que crec que preocupa a tot arreu és que un estat negui el dret d’un poble a expressar democràticament la seva voluntat”, ha dit Sturgeon.

La intervenció de la primera ministra escocesa arriba després que la responsable d’Exteriors del seu govern, Fiona Hyslop, emetés un comunicat reclamant, també, el respecte pel dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Diversos diputats del Partit Nacional Escocès (SNP) d’Sturgeon també han escrit una carta al president del Consell Europeu, Donald Tusk, reclamant-li que intervingui en la situació catalana.

Per la seva banda, l’exprimer ministre escocès, Alex Salmond, ha piulat una fotografia seva amb la portada del diari ‘The National’, que aquest dijous ha publicat un Sí gegant amb la bandera catalana. “Defenso el dret a decidir dels catalans”, ha dit Salmond en el tuit, amb l’etiqueta #ScotsforCatalonia.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course