29. Març 2024

EL FISCAL ROMERO DE TEJADA VOL QUE ELS MOSSOS ES CONVERTEIXIN EN ESPIES I XIVATOS

El Fiscal Superior de Catalunya, José Maria Romero de Tejada, ha ordenat aquest dilluns als Mossos d’Esquadra que identifiquin els responsables dels centres designats com a col·legis electorals de l’1-O amb la finalitat de “prendre’ls declaració com a testimoni, perquè facin entrega de la documentació de que disposin” en relació a l’1-O, i “advertir-los de la seva obligació de no cedir els centres” per a l’organització del referèndum.

La Fiscalia vol que els mossos preguntin als responsables dels centres si han rebut cap instrucció des del Departament d’Ensenyament, si l’han rebut, ho hauran de dir als mossos, si només han rebut una comunicació oral el fiscal vol que els mossos els obliguin a delatar el seu interlocutor.

El fiscal ha exigit també als Mossos que demanin les claus o els codis de seguretat dels locals i què no es lliurin a cap persona privada o pública, inclosa l’administració educativa. Lliurar aquestes claus o codis “podrà ser considerat un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics”. També els insta a denunciar “qualsevol tipus d’amenaça, coacció o pressió”.

Romero de Tejada justifica aquestes actuacions en base a l’ordre del Fiscal General de l’Estat del 13 de setembre perquè iniciés actuacions per aturar el referèndum de l’1-O.

La Fiscalia recorda que molts dels locals seleccionats com a col·legis electorals són centres d’ensenyament, i assegura que el departament d’Ensenyament de la Generalitat “ha contactat amb la direcció dels centres per demanar-los que introdueixin les claus i la contrasenya de l’alarma de seguretat de l’edifici dins d’un sobre i el dipositin a les oficines dels Serveis Territorials el divendres 29 de setembre, dos dies abans de l’1-O, a canvi d’un rebut. Per aquest motiu ordena als Mossos d’Esquadra que “com a Policia Judicial” es “personin al centre educatiu o centre administratiu designat com a col·legi electoral per a la identificació del responsable”.

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

0 comments

  • jaja

    26 Setembre, 2017 at 8:11 am

    el titular es sesgado y rancio, y el articulo ni te cuento

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free