25. Abril 2024

EL COL·LECTIU DRETS OFEREIX ASSESSORAMENT LEGAL A LES PERSONES AFECTADES PER LES CÀRREGUES POLICIALS A TARRAGONA

El col·lectiu Drets ha presentat aquest dimarts a Tarragona el seu servei d’assessorament legal perquè els ciutadans afectats per l’actuació de les forces policials espanyoles durant l’1 d’octubre puguin presentar denúncia als jutjats.

El col·lectiu es dirigeixen a persones que van patir “cops, vexacions o robatoris de material informàtic”, amb la intenció que puguin veure “rescabalats” els seus drets, segons ha explicat un dels advocats voluntaris, Ramon Maria Sans.

De moment, ja han tramitat quatre denúncies de persones afectades a Tarragona i la seva voluntat és impartir xerrades en altres municipis per tal d’arribar a possibles afectats que encara no hagin explorat la via judicial pel seu compte. “Tot i que prevèiem una allau de detinguts l’1-O, no n’hi va haver, però sí un gran nombre de lesionats a qui volem continuar ajudant a tramitar denúncies per aquestes agressions absolutament il·legítimes”, ha subratllat l’advocat Ramon Setó.

El col·lectiu ha habilitat l’adreça ‘afectats1O.tarragona@gmail.com’ per atendre consultes fetes per les persones afectades des de les setmanes prèvies al referèndum fins al mateix dia 1-O i els dies posteriors.

Els lesionats hauran d’adjuntar un informe mèdic, una explicació breu de les circumstàncies concretes de l’agressió soferta, contactes de possibles testimonis presencials i, si n’hi ha, fotografies o vídeos on es puguin observar els fets. Pel que fa a les persones que van patir la sostracció de material informàtic, se’ls recomana que aportin una factura de compra i una breu relació de la situació ocorreguda.

Un dels ciutadans afectats per les càrregues policials, Sergi Albarran, que també és president local d’ERC a Tarragona, ha recordat que l’1-O va haver-hi 74 persones ferides a Tarragona. En el conjunt del Camp, els agents van carregar en 20 col·legis electorals de Tarragona ciutat i vuit municipis més del territori, segons ha detallat. “S’ha de denunciar perquè, si no ho fem, és com si no hagués passat”, ha demanat.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
free online course