25. Abril 2024

EL CONGRÉS DESAPROVA EL MINISTRE DASTIS PER “MENTIR” SOBRE L’ENSENYAMENT DEL CASTELLÀ A LES ESCOLES CATALANES

El Congrés dels Diputats li ha retret aquest dimarts al ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, que hagi “mentit pública i deliberadament sobre el no ensenyament del castellà a l’escola pública catalana”, pero no l’ha “cesat immediatament” tal i com proposava ERC.

El ministre va fer unes declaracions a la televisió francesa CNews on va assegurar que a les escoles catalanes no s’ensenya castellà. La reprovació de Dastis ha estat presentada per ERC i li han donat suport PSOE, Units Podem, PDeCAT, PNB i Bildu, s’ha aprovat amb 176 vots a favor i 165 en contra (PP i Cs).

Els mateixos grups han aprovat també un altre punt de la proposta dels republicans perquè el Congrés manifestés el seu suport “al model d’Escola Catalana i a la immersió lingüística que tants bons resultats ha donat per a la cohesió social a Catalunya”. En canvi, el PSOE ha evitat que s’aprovés l’últim punt, que instava el president espanyol a “cessar immediatament” Dastis “per negligència deliberada en la projecció exterior de l’Estat espanyol”.

En la defensa de la iniciativa, el diputat d’ERC Joan Olòriz ha reclamat el cessament “d’una persona que s’ha desqualificat per dirigir la diplomàcia espanyola”. ERC ha criticat durament que s’hagi citat a declarar professors catalans que han estat cridats a declarar per haver obert debats sobre l’1-O, i que es “banalitzi” també la “violència feixista” a Catalunya sense que hi hagi “cap procés judicial obert”.

També el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà ha reclamat al PP que “no toqui” la convivència a Catalunya ni utilitzin “la mentida del relat de la manipulació de les criatures”. El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha afirmat que la presència de persones educades al sistema català a la seva formació i a Cs demostra que l’escola catalana no adoctrina. “Són vostès els que somnien amb poder utilitzar el sistema educatiu per adoctrinar els alumnes amb les seves polítiques de divisió que posen en risc la cohesió social a Catalunya per als pròxims 40 anys”, ha dit en referència a Cs.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
free download udemy course