19. Abril 2024

AVIS I ÀVIES PER LA LLIBERTAT ESCRIUEN UNA CARTA AL SÍNDIC DENUNCIANT QUE S’INFRINGEIX EL SEU DRET DE REUNIÓ I LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

El col·lectiu ‘Avis i àvies per la llibertat’, que des del 7 de novembre es concentra cada dia a la plaça del Mercadal de Reus, esta recollint signatures de suport i faran arribar un manifest al Síndic de Greuges on denuncien que s’han infringit els seus drets fonamentals de reunió i llibertat d’expressió.

A finals de novembre, la Junta Electoral Provincial de Tarragona els va prohibir manifestar-se per demanar la llibertat dels “presos polítics” i per la “defensa dels Drets Humans” durant el període electoral. Malgrat la prohibició, els prop de 200 avis i àvies continuen manifestant-se cada dia, sense pancartes i a títol individual, davant l’ajuntament de Reus amb llaços i bufandes grogues.

El col·lectiu recull ara signatures de suport i reparteix una carta adreçada al Síndic de Greuges perquè analitzi el seu cas i la vulneració dels seus drets fonamentals de reunió i llibertat d’expressió.

Segons Josep Sierra, un dels avis participants, no entenen la prohibició de la Junta i recorden que no pertanyen a cap partit ni entitat. “Estem absolutament decebuts. Som gent individual que venim a defensar els drets humans i la llibertat de gent que considerem presos polítics. No podem entendre per què dimonis no ho podem fer”, afirma Sierra.

Els avis i àvies faran arribar una carta, individualment, a l’oficina del Síndic de Greuges, que dilluns visitarà la capital del Baix Camp. Aquest dimecres ja n’han repartit més d’un centenar de còpies a Reus. La nota demana al Síndic que analitzi el seu cas i que dirimeixi si s’han infringit els seus drets. El col·lectiu sosté que el dret de reunió i de llibertat d’expressió estan protegits “amb una doctrina consolidada” pel Tribunal Constitucional espanyol, també durant processos electorals.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download