25. Abril 2024

CREU ROJA TARRAGONA HA ATÈS 180 REFUGIATS ARRIBATS EN ELS DARRERS DOS ANYS AL CAMP DE TARRAGONA

Creu Roja Tarragona ha presentat en roda de premsa l’activitat duta a terme, des de l’any 2015, al programa d’acolliment i suport al refugiat. Des de l’any de la seva creació fins ara, el programa ha atès un total de 180 persones, ha duplicat les places d’acollida de pisos tutelats a la demarcació, actualment n’hi ha 41 places, i ha aconseguit la reinserció laboral en un 42% dels casos.

La Creu Roja ha fet balanç avui divendres a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona de les seves actuacions de suport als refugiats que arriben a la demarcació.

La compareixença s’emmarcava dins del “Mes + solidari” que ambdós col·legis impulsen per cridar l’atenció sobre la situació de vulnerabilitat que afronten les persones refugiades que arriben a casa nostra, entre d’altres temàtiques relacionades amb la solidaritat i el suport als col·lectius més vulnerables.

Omar Charif Kassem, psicòleg de la Creu Roja, ha explicat que per fer front a les necessitats social de les persones nouvingudes la Creu Roja compta a Tarragona amb un equip de 14 persones, entre les que hi ha treballadors socials, educadors i psicòlegs.

Des que el 2015 va començar el 2015 el programa s’ha atès 180 persones, s’han duplicat les places d’acollida a pisos tutelats a Tarragona, actualment n’hi ha 41 i totes les places estan ocupades.

La majoria de les persones ateses són originàries de Síria, tot i que també
n’hi ha de diversos països àrabs i de Llatinoamèrica.

El programa d’assistència al refugiat es divideix en tres fases de sis mesos: una primera denominada acollida temporal, en la que es posa el focus en les necessitats més bàsiques, com oferir un sostre, alimentació, escolarització i aprenentatge de l’idioma; la integració, en la que se’ls ensenya a buscar sortides residencials i laborals pels seus propis mitjans, tot i que sota el paraigua de la Creu Roja; i la d’autonomia, en la que “intentem que comencin a ser independents, ja que no poden viure la resta de la seva vida sota la protecció de les entitats com la nostra”, explica Charif. “En el fons, el que perseguim amb tot
plegat és que aquestes persones recuperin la dignitat i la tranquil·litat, que són dos aspectes fonamentals en la vida de cada persona que en les situacions que pateixen queden molt alterades i els fa molt costa amunt seguir amb les seves
vides”, ha argumentat Charif.

Cal reforçar els programes públics i la col·laboració ciutadana

Charif ha cridat l’atenció sobre una “certa relaxació en la conscienciació de la societat civil sobre l’ajuda que necessiten aquestes persones”. Segons Charif, “hi va haver un boom fa dos anys, amb molta gent que ens trucava per oferir la seva
col·laboració per fer de voluntaris, parelles lingüístiques, donatius, oferint habitatges, etc… però ara això ha caigut, i els refugiats continuen arribant, els camps de refugiats encara estan allí, tot i que ja no generen tant seguiment mediàtic”.

Segons Charif, “cal reforçar els programes públics i la col·laboració ciutadana per fer front a aquest drama” i ha recordat que “l’Estat espanyol no ha complit amb les seves quotes d’acolliment de refugiats, que ja eren baixes”.

Per la seva banda, Anna Vallvé, advocada i membre de la Comissió de Drets Humans de l’ICAT, ha posat l’accent en la tasca d’orientació jurídica que ofereix el Col·legi d’Advocats de Tarragona als refugiats.

“#DretsRefugiats, 11 vides en 11 maletes”

Dins d’aquest programa d’activitats, i des del passat 22 de desembre i fins el 15 de gener, es pot visitar l’exposició “#DretsRefugiats, 11 vides en 11 maletes”, que a partir d’un seguit de maletes ens apropa a les experiències de persones que han passat per aquesta experiència, inclosa la d’una refugiada espanyola que va patir aquesta situació després de la Guerra Civil.

A banda d’aquesta mostra, la seu de l’ICAT i el COFT acollirà aquests dies diverses xerrades sobre aquesta temàtica a càrrec de diverses ONGs.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course