25. Abril 2024

El Vendrell aprova uns pressupostos de 58,4 MEUR per al 2018 amb els vots a favor del PP i PxC

El ple de l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat el pressupost municipal per a l’actual exercici de 2018 amb els vots a favor del PP i PXC i amb un increment superior al 3%, respecte els pressupostos del passat 2017, gràcies als 5 milions que l’Ajuntament rebrà de mans de l’empresa que gestionarà el subministrament d’aigües els propers 25 anys. Així les coses, els comptes per al 2018 ascendeixen a 58,4 milions d’euros.

————————————————————————————————————————————————————–

La proposta del govern municipal –PSC, CiU i un regidor no adscrit-, va comptar amb els vots a favor dels regidors del PP i PxC que, segons va destacar l’alcalde, Martí Carnicer, van ser els únics a fer arribar propostes per incorporar-les –tot i que només s’han integrat les dels populars-.

Els comptes preveuen que l’estalvi corrent es mantingui estable al voltant dels 8 milions d’euros, que es destinen a amortitzar deute. La previsió del govern municipal és que, enguany, el deute financer se situï en els 49 milions d’euros, seguint la línia descendent dels últims anys –a l’any 2012 era de 89 milions-. Això, segons Carnicer, podria permetre situar el nivell d’endeutament municipal per sota del 110% i obrir la porta a sol·licitar autoritzacions de préstec per a inversions.

Precisament, la possible anul·lació de la modificació del contracte de l’Escola de Música, amb una reserva de 2,2 milions, és una de les partides d’inversions més destacades aquest 2018 dels comptes aprovats al ple d’aquest dimarts. També es preveu destinar 1,6 milions d’euros a remodelar els carrers Prat de la Riba i Doctor Robert, amb l’ampliació de l’illa de vinents.

Els comptes preveuen, a més, destinar 750.00 euros a millorar la xarxa d’aigües i 665.000 a remodelar instal·lacions esportives, concretament, l’arranjament de la pista d’atletisme del Patronat Municipal i la construcció d’una coberta per a la pista exterior del Club d’Esports Vendrell.

El govern municipal, a més, preveu destinar 670.000 euros a la continuació del projecte del fons europeu FEDER per Coma-ruga, així com 465.000 per a Urbanisme. Una part d’aquesta última partida servirà per fer front al pagament anual d’una finca de Coma-ruga adquirida fa deu anys i que s’utilitza com a aparcament als estius. També es destinaran 200.000 euros als pressupostos participatius, 170.000 al camí de les Madrigueres, 175.000 a la renovació de l’aire condicionat de la Residència d’Avis la Muntanyeta i 150.000 a la instal·lació de càmeres de control de vehicles a l’illa de vianants.

El pressupost també preveu recursos per ampliar el servei de neteja, la recollida selectiva en comerços, el projecte d’obertura dels patis a les escoles, el programa pilot de transport a la demanda o diverses millores en les prestacions del servei de benestar animal, entre d’altres.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
online free course