“És molt simpàtic amb els nens i obedient”, però el seu olfacte no es relaxa mai, però, en moltes ocasions, la nostra seguretat depèn de la seva astúcia i atenció

L’Airon aquest diumenge al Balcó del Mediterrani

Airon està a punt de celebrar el seu novè aniversari i treballa als Mossos d’Esquadra, més concretament a la Unitat Canina. Es tracta d’un pastor alemany especialista en la detecció d’explosius.

El seu guia, que li acompanya des de fa set anys, només té paraules d’estima i consideració envers aquest ‘company’. “És un bon gos”, assegura l’agent que el té sota la seva responsabilitat.

L’Airon va estar de servei aquest diumenge ‘rastrejant’ el Passeig de les Palmeres i el Balcó del Mediterrani, indrets força concorreguts a causa de les acrobàcies aèries, organitzades per Repsol.

El gos policia, atent a qualsevol anomalia, olors o a la presència d’artefactes, s’ha deixat estimar pels nens que s’hi acostaven. “Es comporta molt bé. Té molt bon caràcter i és molt simpàtic amb els nens. És un gos dòcil, professional i molt obedient”, ha explicat el guia policial, tot afegint que “és un bon gos per tenir-lo a casa”.

És un ‘agent de quatre potes’ que vetlla per la nostra seguretat, sobretot quan estem a nivell quatre d’alerta terrorista. Mentre el públic mirava el cel, l’Airon controlava el nostre entorn i, molt discretament, que és com ha de fer un bon policia.

 

VIDEO

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Leave a Reply