28. Març 2024

ARMAND BOGAARTS, EMPRESARI I ECONOMISTA: ‘Ara importa més la creativitat i la teva intel·ligència que el capital en si mateix’

El món està canviant i les tecnologies en són les principals responsables. L’economista i empresari Arnamand Bogaarts i el periodista Álex Saldaña han desgranat els canvis socials que s’estan produint en el llibre ‘8 Revoluciones, claves para entender cómo la tecnología transformará nuestro mundo’. Un llibre que es presentar el passat divendres al Museu d’Art Modern, davant d’una sala d’actes plena de gom a gom.

A. Bogaarts i A. Saldaña firmant llibres
A. Bogaarts i A. Saldaña firmant llibres

Saldaña ha explicat a aquest diari que el llibre va sorgir de la ‘necessitat’ que tenia l’Armand de posar les idees en un llibre i llavors, Manolo Rivera, editorial Silva, va posar en contacte a ambdós coautors i d’aquí en van sorgir les converses que han donat forma a aquest llibre que ha trigat prop d’un any en veure la llum.

El periodista ha afirmat que “és un llibre que et fa pensar, tots fem servir les noves tecnologies i ens en beneficiem però a on anem? El llibre vol obrir aquest debat, fer pensar a la gent de saber a on es troba actualment”.

 

ENTREVISTA 

Armand Bogaarts, nascut a Eindhoven (Holanda) és un empresari i economista que està afincat a Tarragona des del 2003

República Checa: Armand, què l’ha empès a escriure aquest llibre sobre l’era digital?
Armand Bogaarts:
Des de fa 30 anys m’apassiona l’evolució de la societat i el canvis que pateix. Jo vaig estudiar a la universitat de Georgetown i allà t’ensenyen a mirar a la societat a llarg termini i els canvis que aquesta pateix i patirà, i la combinació d’això ha donat pas a aquest llibre.

RC: Per què 8 revolucions?
AB:
Identifiquem vuit tendències que ja existeixen actualment i que generen un món totalment nou. És molt apassionant perquè la tecnologia ens està canviant la cultura i a la gent per descomptat (als joves totalment), encara que ens falta educar molt a la gent per a un nou món.

S. Castellà, A. Saldaña, A. Bogaarts i M. Rivera.
S. Castellà, A. Saldaña, A. Bogaarts i M. Rivera.

RC: Quines són aquestes vuit revolucions?
AB:
Les vuit revolucions que nombro al llibre són, com a introducció, la ‘technura’, perquè la tecnologia està canviant la cultura. Llavors n’hi han sis que són revolucions que ja estan succeint com la ‘hipersociabilitat’, que es refereix a que estem  tots connectats. La ‘canviosis’ és un estat exagerat de canvi continu provocat perquè tot és software, i sinó el  canvies i el millores la gent canvia, per Internet, a un altre software i sinó corres el teu queda obsolet i fora de joc. La ‘turbointeligència’ és que ens ampliem. La memòria ja l’estem ampliant, per exemple amb el núvol, però ara també ampliarem l’observació de les coses, la transmissió de les dades.

RC: Actualment el núvol és una gran eina però genera desconfiança.
AB:
És cer però ara tots ens endollarem a aquest núvol i d’aquí traurem mil coses. Per això, els que ho saben aprofitar guanyaran i els que no és quedaran apartats del món. Una altra revolució és la ‘bidentitat’, que vol dir que nosaltres necessitem una identitat per sentir-nos bé, ja sigui holandesa, espanyola, però per actuar en aquest món per parlar amb un japonès, un taiwanès, un brasiler doncs tenim uns valors nous que són la mentalitat oberta, sense jutjar, participar, i aquesta és una altra identitat nova.

RC: També hi ha la ‘realigió’.
AB:
Sí, això fa referència a que els fet d’imposar amb autoritat unes creences és cosa del passat. La cultura de l‘autoritat està morta, ara hi ha la inspiració, no la imposició. El que hem de fer ara és ensenyar a la gent com utilitzar la inspiració, per exemple la Bíblia és molt inspiradora com a mapa, i hi ha molts mapes que els utilitzem per arribar a una espiritualitat pròpia que ens dóna suport -perquè no podem viure sense aquesta inspiració-. La realigió és la teva realitat que inspira la teva espiritualitat, la teva religió pròpia, utilitzant aquest mapes. Una altra revolució és ‘l’inmaterialisme’ perquè canviem els valors de moltes coses que hi ha a les nostres vides i això és molt positiu.

Sala d'actes del museu on es va fer la presentació
Sala d’actes del museu on es va fer la presentació

RC: A què es refereix amb la última revolució, el ‘webitalisme’?
AB:
Per acabar, hi ha ‘webitalisme’ on el capital ja no importa tant perquè tots podem emprendre. Això suosa la democratització de tot perquè al final els resultats dependran de la nostra intel·ligència, la ment, la creativitat i del nostre equip i no del capital.

RC: Actualment joves i grans viuen esclavitzats del mòbil i de la tecnologia en general.
AB:
Bé, són consumidors d’informació, però encara no participen necessariament i activament en aquest cervell global per crear coses que poden vendre o poden oferir de forma gratuïta, com software, a altres persones i formar una neurona d’aquest cervell global, aquesta situació no ha arribat. De moment consumeixen i prou.

RC: Utilitzar el mòbil no vol dir utilitzar-lo bé, entenc.
AB: Quantes persones han creat una app? Moltíssimes. Cada vegada més la gent es llança a crear una app a un mercat definit, potser no triomfa o potser si, però ja agafen experiència de crear alguna cosa o vendre-la i no el ven al seu veí sinó que ho fa a Internet. Això ja és una altra manera d’economia que no depèn de productes físics.

llibre armandRC: M’ha impactat una frase de la seva presentació: “És més difícil obrir un bar que vendre un servei per Internet”.
AB:
És evident, està molt regularitzat i hi ha molts problemes per tirar endavant, has de fer una inversió molt gran i potser al cap de 6 mesos vens la primera cervesa.  Així estem asfixiant la creació de negocis físics i això augmenta l’interès en negocis més fàcils i senzills que en aquest món nou ja existeixen i com t’he comentat, ara importa més la creativitat i la teva intel·ligència que el capital en si mateix.

RC: Un món nou és un món millor?
AB:
Això depèn del que vulguem nosaltres. És millor compartir un viatge que tenir un cotxe cadascú?(en referència a Uber) Això depèn. De moment estem defenent el que és vell i antic’ i fem que els serveis nous no siguin legals. A Europa som experts en crear barreres i problemes per les coses noves i llavors que passa. que cadascú s’emporta la bandera i crec que això és molt estúpid fer-ho. Crec fermament que hem de tenir coratge i saber el que està passant a la societat, prendre la iniciativa i saber actuar. Per això algú els ho ha de fer veure i aquest llibre és el meu petit gra de sorra.

Jonathan OCA // Tarragona
jonathan@larepublicacheca.com

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free