S’espera que, aquest dissabte, a partir de les 17 hores, més de 1.200 persones es concentrin a la Plaça d’Europa de Salou per dur a terme la quarta edició de la masterclass ‘Ballant contra el càncer’. Una activitat, organitzada per l’Associació Oncològica Amadeu Pelegrí i que té com a objectiu recaptar diners per a la investigació contra aquesta malaltia.

cancer de mamaEn aquesta edició, (mira els vídeos de l’anya passat) participaran 33 instructors especialitzats, la majoria espanyols, als quals se sumaran altres procedents d’Alemanya, Bèlgica i Suïssa, que “estan sensibilitzats amb la necessitat de buscar fons per lluitar contra aquesta malaltia”, ha explicat Noelia Fernández, una de les instructores de zumba, professora d’educació infantil i coorganitzadora de l’acte.

A la masterclass d’aquest dissabte participen les ZES (formadores d’instructors de zumba) d’Espanya Marta Formoso i Virgina Escámez, de les que hi ha només quatre a Espanya, a més dels Jammers (creadors de coreografies per zumba) espanyols David Díaz i Vanessa Alonso costat de l’italià Alessandro Belletti.

Any rere any la masterclass ha anat sumant participants, i així el 2014 van participar 500 persones, que van arribar a 800 en l’edició de 2015 i a 1.200 en la de l’any passat, “xifra que estem convençut que anem a superar el 2017”.

cancer_La masterclass, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Salou, tindrà lloc a la Plaça de les comunitats autònomes de la ciutat a partir de les 18.00, finalitzarà a les 21.00 i els participants faran una aportació de 10 euros.

Tota la recaptació, que també procedeix de donants que no participen activament en la masterclass, es destinarà a la investigació contra el càncer, que canalitza l’Associació Oncològica Amadeu Pelegrí de Salou i que en altres edicions s’ha destinat a unitats d’investigació d’hospitals com Sant Joan de Déu.

Fernández ha explicat que “arran d’una experiència personal molt dura per la mort de la seva cosina” va decidir fa tres anys muntar un acte per lluitar contra el càncer.

fotocancerNoelia Fernández ha recordat que fa tres anys a la seva cosina li van diagnosticar càncer d’ovaris estant embarassada, “ella va seguir amb l’embaràs i les sessions de quimioteràpia”, i que quan “aquestes van ser massa nocives parell el nadó i aquest estava prou desenvolupat, li van fer una cesària “.

“El nadó va sobreviure, però la meva cosina va acabar morint” i “vaig decidir organitzar l’acte per la impotència que em va causar aquesta situació i com a homenatge a la meva cosina morta”.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply