El PSOE suggereix una revisió de la llei perquè el delicte de rebel·lió estigui adaptat a la realitat política, pensant en el conflicte català

El jutge Pablo Llarena

La Sala Penal del Tribunal Suprem -de la que és membre el jutge Pablo Llarena- ha reaccionat a la decisió de la justícia belga que ha rebutjat l’euroordre d’extradició contra els consellers destituïts Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig.

El jutge belga ha considerat que la petició d’extradició emesa pel Tribunal Suprem té “irregularitats” i l’ha desestimat.

Fonts d’aquesta sala han reconegut que encara no han rebut la resolució de la justícia belga però que, pel que coneixen pels mitjans de comunicació, “no comparteixen la motivació” per la qual es denega l’entrega i ho interpreten com una “absència de compromís amb prestar la col·laboració judicial demandada”.

Defensen els arguments expressats a la interlocutòria de processament del passat 21 de març, sobre els que descansa també l’euroordre, emesa dos dies més tard. Afirmen que, només el “desconeixement de l’ordenament jurídic espanyol” pot explicar que s’hagi denegat l’euroordre.

 

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply