El cardenal salvadorenc Gregorio Rosa Chávez, que va ser un estret col·laborador de l’arquebisbe assassinat Óscar Romero, visitarà Tarragona el proper dimecres 17 de gener, on té previst pronunciar  una conferència sobre ‘L’opció pels pobres d’Óscar Romero’.

Dimecres que ve al migdia, el cardenal Chávez visitarà la Tàrraco romana i cristiana, a la tarda celebrarà una reunió amb els voluntaris del Comitè Óscar Romero de Tarragona-Reus i després pronunciarà la conferència “L’opció pels pobres d’Óscar Romero” al centre Tarraconense El Seminari.

Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de San Salvador i deixeble fidel del difunt Óscar Romero, va ser nomenat com a primer cardenal del Salvador pel Papa Francisco el passat estiu.

Chávez va ser ordenat sacerdot el 1970 i va obtenir la llicenciatura en Comunicació Social a la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica) i “sempre va estar involucrat en el procés polític per aconseguir els acords de pau de 1992, que van posar fi a una guerra civil que durar dotze anys i que va provocar 75.000 víctimes, entre morts i persones desaparegudes”.

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES

Leave a Reply