En aquesta Diada, de caràcter independentista, Catalunya ha mostrat la que sembla ser la seva nova bandera oficial: l’estelada. Senyeres s’han vist poques

Tarragona ha tancat l’11 de setembre amb una Diada tranquil·la, sense ensurts i amb entusiasme al matí i amb poca gent al carrer durant la tarda, ja que el gran flux de persones han anat a Barcelona, on el moment càlid ha esdevingut a les 17.14 hores.

Respecte a Tarragona i Reus, els regidors del PP i de Ciutadans no han assistit a l’acte institucional. A primera hora del matí a Tarragona, s’ha celebrat, al monument dedicat a la figura de Rafael de Casanovas, l’homenatge institucional on l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha rebut alguns crits de ‘botifler’, encara que també ha estat aplaudit, acompanyat d’un fil musical de xiulets.

Després de l’homenatge institucional, han arribat els castells, al pla de la seu, on han actuat les colles castelleres de Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

El matí ha congregat entusiasme a Tarragona, que ha celebrat la Diada de Catalunya, com succeeix cada 11 de setembre. La diferència ha estat a Barcelona on aquest any la celebració ha servit per fer un crit a la independència, a la llibertat i a la democràcia, i és que cal recordar que aquest 11 de setembre ha sigut el primer després dels fets succeïts l’1 d’octubre del 2017.

L’any passat ja es van veure poques senyeres però aquest any encara s’han vist menys. A Tarragona, a les 19.30 s’ha fet un petit acte a la Rambla Nova d’una Ballada de Sardanes on solament s’han vist estelades, de senyeres cap ni una.

Per sort, aquest 11 de setembre ha estat totalment pacífic i no s’ha hagut de lamentar cap ensurt. Simplement s’han vist persones mostrant les seves idees de manera lliure.

Carlos MEDINA

 

 

Leave a Reply