La campanya vol recordar que també quan es dóna sang es fan amics per sempre, especialment a l’estiu i durant les vacances, un moment idoni per fer amics.

donar_sangEl Banc de Sang i Teixits inicia, aquest dilluns, una campanya d’estiu amb el lema “Amigos de sangre” (Amics de sang), que a les xarxes socials tindrà el hastag #amicspersempre, amb l’objectiu d’aconseguir 35.000 donacions de sang fins l’1 de setembre pròxim.

La il·lustradora Paula Bonet ha fet una calcomania, que podrà lluir tot el que vulgui, amb l’objectiu d’animar a donar sang per garantir les reserves, que sempre baixen aproximadament un 30% durant les vacances, bàsicament pel canvi d’hàbits dels ciutadans .

Fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i les possibles persones accidentades, i d’aquí que es faci una campanya perquè els donants animin al seu entorn a donar en grup.

Els grups d’amics o familiars que vulguin donar junts ho podran fer consultant el web donarsang.gencat.cat/grups, en la qual es podran organitzar la seva pròpia campanya de donació i generar cartells per compartir la col·lecta amb el seu entorn.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat un total de 75 campanyes per tot Catalunya cada setmana, i es mantindran obertes les sales de donacions en 17 hospitals a tot Catalunya.donarsang

També estan previstes 500 donacions només de plaquetes, per garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, especialment per als malalts de càncer.

A Tarragona, les platges i les festes majors seran l’objectiu de la campanya de donacions, i també es faran col·lectes en poblacions amb pocs habitants que, a l’estiu, multipliquen els seus habitants, com Marçà, els Guiamets i Capçanes.

A través de la pàgina web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom del municipi o un codi postal.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply