Un frau a Hisenda posa punt final a set dies al capdavant del Ministeri de Cultura i Esports. Màxim Huerta havia de ser el ministre encarragat d’assistir a la inauguració del Jocs del Mediterrani, que tindrà lloc el proper 22 de juny al camp del Nàstic

Màxim Huerta ha dimitit

El president Pedro Sánchez s’enfronta a la seva primera crisi de govern. L’últim ministre que va ser nomenat serà el primer en abandonar l’executiu. El periodista Màxim Huerta, titular de Cultura i Esports, s`ha vist obligar a dimitir després d’haver-se conegut el seu frau, de 200.000 euros, a Hisenda.

Horta va utilitzar una societat per cobrar durant 2006, 2007 i 2008 el que rebia per participar a El programa d’Ana Rosa de Telecinco. D’aquesta manera, el famós periodista tributava tots els seus ingressos a través de l’impost de societats i no pel que grava a les persones físiques (IRPF).

El frau, detectat per l’Agència Tributària, va ser ratificat el maig de l’any passat per la justícia. A més, es va demostrar que Horta va intentar deduir-se a través d’aquesta mercantil les despeses de casa a la platja.

Davant l’escàndol, el mateix ministre, en declaracions a la premsa, ha explicat que les seves obligacions tributàries “estan al corrent” des de fa anys. “Vaig pagar el corresponent i assumpte tancat”, ha dit hores abans que Pedro Sánchez acceptés la seva renúncia.

 

 

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply