imputats1

D’aquesta foto només Núria Goméz (PP) i Rosa Ma, Guasch (CiU) no estan imputades

L’escàndol de corrupció que ha esquitxat l’Ajuntament de Torredembarra continua omplint pàgines als diaris, Cada dia hi ha sorpreses que, en alguns casos, ens deixen bocabadats.

Els episodis polítics es van alternant amb els judicials. De moment, tant el jutjat del Vendrell com el grup de la Guàrdia Civil  que investiguen l’afer torrenc s’han incrementat, tenint en compte el volum de treball i la complexitat del cas.

Se suposa que la fase d’instrucció està a punt de finalitzar, tot i que encara s’estan realitzant alguns diligències que poden ser conclusives a l’hora d’imputar altres persones. Les especulacions són més que moltes.

S’ha passat dels interrogatoris a l’estudi minuciós i la a descodificació dels milers de documents que configuren la investigació. Tant la Guàrdia Civil com el jutjat han requerit la compareixença d’algunes persones considerades peces claus per l’esclariment dels fets passibles de constituir delicte.

Es preveu que el secret de sumari podria ser aixecat, parcialment, a mitjans de setembre, tot i que, aquesta resolució judicial, pugui estar condicionada a noves diligències.

Fiances milionàries

masague_pujol1

Masagué amb  Pujol en una visita a La Torre

Fonts coneixedores del cas asseguren que la Fiscalia podria haver sol·licitat al jutge instructor la imposició d’una fiança de gairebé 900 mil euros a l’exalcalde convergent, Daniel Masagué. Als altres imputats, les fiances reclamades podrien oscil·lar entre els 260 i els 800 mil euros. A alguns es podria prohibir la sortida del territori nacional.

De fet, no seria la primera vegada que als imputats se’ls imposa mesures cautelars. El jutge els va citar per informar-los que no poden alienar els seus béns immobles. O sigui, els implicats estan terminantment prohibits de comprar i vendre propietats.

Imputats
Cal recordar que arran d’aquest escàndol, que està sent investigat per la Guàrdia Civil i instruït per un jutge del Vendrell, hi ha un exalcalde i sis regidors (CiU, PP i GIT) imputats.

Al llistat dels implicats es troba també un empresari local (Blas Niubó), l’arquitecte i home de confiança de Daniel Masagué, Jaume Vila Foncuberta, el director general de la constructora Teyco, entre d’altres tècnics municipals.

El cas de corrupció va ser denunciat a les autoritats competents per l’exregidora republicana Montse Gassull i amb la col·laboració del grup municipal socialista. Els regidors van recórrer a la justícia perquè sospitaven de l’existència d’irregularitats administratives “continuades” per part del govern Masagué.

La República Checa ha volgut parlar amb alguns dels imputats però els nostres esforços han resultat infructífers, ja que s’han mostrar indisponibles per parlar del cas que està sota secret de sumari.

 

Categories: PORTADA

Leave a Reply