David Bonvehí és el màxim responsable del PDeCAT. És una visita assídua a Tarragona. En una conversa amb el nostre digital, assegura que els demòcrates tenen posades moltes esperances en la candidatura encapçalada per Dídac Nadal. Entén que Tarragona ha de ser el puntal polític de les comarques. Considera que Tarragona es mereix noves majories a l’hora de construir un govern municipal. Ah, David Bonvehí també diu que les sigles de la candidatura de Nadal  no estan decidides, però estaran sota el paraigües de Junts per Catalunya. Espera que el govern de Pedro Sánchez no tingui por a fer un referèndum on es pregunti sobre l’autodeterminació de Catalunya. Qui mana a Catalunya, Quim Torra o Carles Puigdemont? El dirigent demòcrata té la seva pròpia visió. 

S’acosta una tardor ‘calenteta’ políticament parlant, oi?
El president Torra en la seva darrera conferència ens va situar. Comencem a dibuixar esquemes i accions per tornar a reclamar el dret a l’autodeterminació de forma definitiva per part del poble de Catalunya. Hi ha moltes coses per fer. Després de l’11 de setembre, tindrem l’1 i el 3 d’octubre i l’exigència de l’alliberament dels presos polítics i exiliats.

Molts reptes pel davant…
Sí, molts. Però hi ha un objectiu que és majestuós que ha de ser calibrat. Hem de veure el PSOE i el govern espanyol s’atreveixen a fer coses diferents i més agosarades que el PP i Mariano Rajoy. El president Sánchez haurà de tenir clar que tot el projecte de Catalunya haurà de culminar amb una votació. El referèndum no pot ignorar l’autodeterminació de Catalunya.
Pedro Sánchez admetia un referèndum per reforçar l’autonomia no per decidir sobre la independència…
Que faci aquesta proposta però que faci una pregunta sobre la independència de Catalunya, ja que és una opció que molta gent defensa i estaria bé saber què n’opina la majoria.

Hi ha una pregunta que tothom es fa. Qui mana realment: Carles Puigdemont o Quim Torra?
Crec que el president Torra governa la Generalitat i gestiona el dia-a-dia de les institucions catalanes, però és veritat que el lideratge més moral i polític recau sobre el president Puigdemont.

David Bonvehí i Albert Batet

El PP i Ciutadans tornen a demanar que s’activi el 155…
Ciutadans intenta fracturar clarament la societat. No fa propostes en positiu. No obstant, hem de tenir en compte que a la gent no li agrada els partits frontistes i que cerquen problemes allò on no existeix. A la llarga acaba passat factura.

La ‘guerra’ dels llaços és estèril?
És una ‘guerra’ que no volíem que s’hagués convertit en una ‘guerra’. Era un símbol d’una reivindicació dels presos polítics. Això no ha d’ofendre a ningú. Els que porten el llaç no hauríem de caure en provocacions ni caure en la suposada guerra que a alguns interessa mantenir.

La ‘guerra’ dels llaços és estèril?
És una ‘guerra’ que no volíem que s’hagués convertit en una guerra. Era el símbol d’una reivindicació dels presos polítics. Això no ha d’ofendre a ningú. Els que portem el llaç no hauríem de caure en provocacions ni caure en la suposada guerra que a alguns interessa mantenir-la.

El ministre d’Interior ha decidit reforçar la presència dels agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil fins al proper 15 d’octubre… Quin comentari li suscita?
Es va reunir la Junta de Seguretat després de molts anys i això és el que realment importa. És un bon començament. Crec que la situació no és tan greu com publiquen alguns mitjans de comunicació.

Sigles de Nadal
El PDeCAT ja té a Tarragona el seu alcaldable, Dídac Nadal. Quins resultats espereu?
Esperem que els millors. Hem fet una aposta molt decidida pel Dídac i l’equip del PDeCAT

El PDeCAT ja té candidat de cara a les properes eleccions, Dídac Nadal. Quins resultats espereu?
No ho sabem. Hem fet una aposta molt decidida pel Dídac Nadal i per l’equip local del PDeCAT. Tarragona ha de ser el puntal polític d’aquestes comarques. Tenim moltes esperances en Tarragona. Dídac Nadal ja forma part de la nova direcció nacional del partit. Per a la construcció d’aquest projecte polític necessitem la gent de Tarragona. És important.

Amb quines sigles es presentarà Dídac Nadal a les properes eleccions?
El partit, en cada municipi, decidirà el nom de cada candidatura. A Tarragona encara ho estan valorant, però el paraigua serà Junts per Catalunya.

El jutge del cas Inipro manté imputat a l’alcalde Ballesteros. Què farà el PDeCAT?
El nostre partit no necessita la nova situació judicial de l’alcalde Ballesteros per fer política. A Tarragona, el nostre objectiu és millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Tenim un projecte il·lusionant per a Tarragona. Estem convençuts que ha arribat el moment que Tarragona conegui noves polítiques i algú que tingui ganes de governar una ciutat amb el gran potencial que té Tarragona.

Què li convé a Tarragona?
M’agradaria que canviessin les majories que governen a la ciutat. De cara a les properes eleccions municipals no hi ha cap partit que pugui governar el solitari, per tant cal esforçar-se per convèncer els tarragonins de la necessitat d’un canvi polític i de mentalitat.

S’especula sobre el futur president del Port de Tarragona. Quins seria el millor candidat?
No sé massa sobre aquest tema. És una competència del conseller i em diuen que és una qüestió que es resoldrà aviat.

Troba a faltar a Marta Pascal?
I tant. Vam construir el partit junts i per a mi és un referent. Però ara vivim una altra etapa i estic il·lusionat amb la nova direcció. L’objectiu i la meta són els mateixos i estem disposats a treballar molt.

 

VÍDEO

 

Leave a Reply