El batlle tarragoní ha estat el primer a donar sang, acompanyat del veí Pol Domínguez i personalitats com Reig, l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, el president del Nàstic, Josep Maria Andreu o el líder de l’oposició Rubén Viñuales.

L’alcalde donant sang

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), i el bateria d’Els Pets, Joan Reig, han iniciat avui la Marató de Sang a Tarragona, que té per objectiu assolir les 8.000 aportacions a la ciutat.

També han participat en aquest primer dia de la Marató la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, el director territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS), Rafael Gracia, i el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons.
Així mateix, han donat sang el president de la Creu Roja Tarragona, Ramon Grau i els presidents dels col·legis de Farmacèutics i Metges, Joaquim Nolla i Fernando Vizcarro, respectivament.

A més, també s’ha desenvolupat una campanya de donació especial al pati Jaume I a l’Ajuntament de Tarragona.
La Marató de Sang de Catalunya se celebra del 12 al 19 de gener als principals hospitals hospitalaris catalans per pal·liar el descens de les reserves després de les festes nadalenques, agreujada aquest any per l’epidèmia d’influència.
Aquesta marató està dedicada a l’experiència de la donació, sota el lema “La súper experiència de donar sang. Molt més del que fas”.

Així, des d’avui, els donants rebran un SMS que l’informarà quan s’ha utilitzat la seva sang, una iniciativa pionera a Espanya.

Rubén Viñuales

Les reserves només arriben a uns sis dies -quan hauria de tenir-hi, almenys deu dies- i el grup més necessari és el O negatiu, ja que queda per menys de tres dies.

La directora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Virgínia Callao, confia en una bona resposta d’aquesta iniciativa solidària, ja que la ciutat és una de les històriques en donacions.

L’any passat, a la província es van superar les 31.000 donacions i 7.000 corresponien a la capital a la Marató, que aquest any arriba a la seva cinquena edició.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply