El jutge ha ordenat a la Policia els registres a la conselleria d’Economia, el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI) i una empresa del grup Mediapro, en recerca de proves per acreditar si el Govern va obtenir o no de forma il·legal el cens de l’ referèndum.

La Policia Nacional ha detingut avui el director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i el cap de la secretaria general del departament d’Economia i Vicepresidència de la Generalitat, en el marc de l’operació per esbrinar si el Govern va obtenir de forma irregular l’ cens de l’1-O.

En l’operació d’avui, ordenada pel jutge de Barcelona que investiga l’1-O, han estat arrestats el director de l’Idescat, Frederic Udina, i el cap de la secretària general de la conselleria d’Economia i vicepresidència de la Generalitat, Daniel Gimeno.

A la conselleria d’Economia, els agents estan rastrejant l’ordinador de Daniel Gimeno, segons les fonts. L’Idescat, dirigit per Udina, va contribuir de manera activa en la cessió a Catalunya dels fitxers del Registre de Població de Catalunya per al “cens global” de votants per a l’1-O, en un lliurament que es va fer a l’ cap del Gabinet d’Economia, Daniel Gimeno, “sense que la cessió estigués emparada per cap marc legal”.

En un registre a l’Idescat, efectuat el passat 5 de desembre, la policia va intervenir un correu electrònica de Udina, del que els investigadors conclouen que hi va haver “cessió i entrega” a Gimeno dels fitxers de les dades personals del Registre de Població de Catalunya per elaborar el cens de l’1-O.

A més, a l’agenda “Moleskine” intervinguda a Josep Maria Jové (exnúmero dos del llavors vicepresident Oriol Junqueras i actual diputat d’ERC detingut el 20 de setembre passat) es detallava possibles alternatives per aconseguir els registres de què disposa l’Idescat, per a la qual que va anotar que es va reunir amb Udina amb l’objectiu d’abordar l’obtenció de les dades necessàries per elaborar el cens.

 

 

Categories: DRETA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply