El Partit Demòcrata (PDeCAT) a Tarragona proposa la creació de la figura de la policia de barri. La idea és que dos agents de la Guàrdia Urbana passin a convertir-se en el referent de cada un dels barris de la ciutat.

Un agent controlant el trànsit

El portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal creu que els policies de barri potenciarien una desitjada relació de proximitat entre els agents i la ciutadania, a banda  del seu paper fonamental a l’hora de vetllar per a prevenció, la seguretat i la (bona) convivència. La proposta dels demòcrates seran elevada, en forma de moció, al proper plenari municipal.

Nadal recorda que la ‘reduïda’ plantilla de la Guàrdia Urbana “no pot ser excusa”, sobretot perquè el nombre de policies municipal han incrementat en els darrers anys. El portaveu diu que la creació dels agents de barri no és un capritx del PDeCAT si no una reivindicació popular.

“Fa molts anys que nombroses entitats veïnals i ciutadans en particular reclamen més presència policial per minimitzar la percepció d’inseguretat que es viu en diverses zones i vetllar per la prevenció i la bona convivència”, ha senyalat Nadal, que ha posat d’exemple els furts gairebé diaris en mans de carteristes a la Part Alta, l’incivisme que es viu a barris com el Serrallo i Campclar, l’increment de robatoris a habitatges i a l’interior de vehicles tant a Ponent com a Llevant i els últims episodis de violència viscuts a la Part Baixa.

Dídac Nadal posa en evidència que aquesta mesura formava part d’alguns dels programes electorals de molts grups municipals i també dels que estan governant actualment. Tot i així, quan s’està a punt d’esgotar el mandat, aquesta proposta reuneix totes les condicions per convertir-se en una ‘falsa promesa electoral’.

 

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES

Leave a Reply