L’ambient davant les portes del Teatre Metropol era com a mínim enrarit. Gent molt ben vestida es confonien amb militars, guàrdies urbans, mossos d’Esquadra i altres persones lluint el llaç groc. Aquest poti-poti es feia notar perquè a l’interior del teatre més emblemàtic de Tarragona tenia lloc un concert protagonitzat per la Unitat de Música de la Inspecció General de l’Exèrcit.

Unes 100 persones s’han concentrat com a forma de rebuig a la presència de l’exèrcit en una “Tarragona militzaritzada”. Exhibien una pancarta on es podia llegir ‘Cap exèrcit defensa la pau’. Algunes de les persones que es predisposaven a assistir al concert s’han enfrontat als antimilitaristes i han exhibit banderes espanyoles i de Tabarnia. Han cridat que ‘l’exèrcit defensa la pau’ i han enviat petons als protestants, això mentre increpaven alguns periodistes.
El dispositiu policial era francament ampli i força visible. L’entorn del teatre estava fortament flanquejat per policies de paisà i uniformats de la policia local, Guàrdia Civil (de paisà) i Mossos d’Esquadra.

‘Ballesteros, dimissió’
Un dels moments més ‘calents’ ha estat quan l’alcalde de Tarragona ha arribat, a peu, al centre cultural. Josep Fèlix Ballesteros ha somrigut mentre escoltava els manifestants cridar ‘Ballesteros, dimissió’. El batlle els ha mirat a la cara i ha esbocat en tot moment un somriure.
Els representants de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau han justificat el seu rebuig a l’acte perquè, insisteixen, els exèrcits estan per matar i no per oferir concerts o exhibicions aèries.

Des d’aquest col·lectiu qualifiquen d’inadmissible la celebració d’aquest concert i també de l’exhibició aèria de la Patrulla Àguila i la Unitat de Paracaigudistes de l’exèrcit espanyol que tindrà lloc diumenge. Envien una pregunta a l’alcalde Ballesteros: el concert militar està lligat al finançament que rep el consistori pels Jocs del Mediterrani? Lamenten que el govern “militarista”, format pel PSC i el PP, publiciti aquest tipus d’exhibicions.

Cal recordar que aquest concert ha costat a tots els tarragonins 1.000 euros. Un acte que ha comptat amb centenars de persones. Els caps dels diferents cossos i forces de seguretat de l’estat, l’alcalde Ballesteros, el portaveu de Ciutadans de

Tarragona, Rubén Viñuales, el regidor del PP, Josep Acero, el degà del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, Manel Albiac, l’exvicepresident de la Diputació, Albert Vallvé i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, no han faltat a aquest acte musical, protagonitzat per l’exèrcit. 

VIDEOS
Enfrontament entre antimilitaristes i defensors de l’Exèrcit

L’arribada de l’alcalde Ballesteros

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Leave a Reply