Torrent ha explicat, aquest vespre, a la seva intervenció a l’acte de la Nit Irla 2018, que “en el compromís de defensar els drets polítics de tots els diputats, no recularem ni un mil·límetre”.

El presidemt del Parlament, Roger Torrent

El president, Roger Torrent, ha afirmat que presentarà en nom del Parlament de Catalunya la denúncia “contra els jutges del Tribunal Suprem” que han “vulnerat” els drets polítics dels càrrecs electes.

La denúncia es produeix en compliment amb l’acord de mesa de l’abril passat en què es va acordar exercir accions penals «en defensa de la dignitat i autonomia de la institució, de la divisió de poders, i dels drets dels diputats i de tots els ciutadans representats».

La decisió de la mesa es va produir després que el Tribunal Suprem impedís per segona vegada la investidura del diputat Jordi Sánchez.

La denúncia del president va dirigida al Tribunal Suprem contra el jutge Pablo Llarena i els magistrats de la sala d’apel·lacions perquè entén que les seves accions podrien ser constitutives dels delictes de detenció il·legal (article 167 CP), vulneració drets fonamentals (art. 542 CP) i prevaricació judicial (446 CP).

A l’acte s’ha fet entrega dels guardons Memorial Francesc Macià a l’Associació Catalana pels Drets Civils i a l’escriptora Teresa Juvé; del Memorial Lluís Companys a Carles Vallejo i Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans, i del Premi d’Assaig Irla 2018 a Josep Gifreu. L’acte ha comptat també amb la intervenció del president de la Fundació Irla i exconseller, Joan Manuel Tresserras, i ha estat conduit per la periodista Marina Llansana.

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES

Leave a Reply