El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reanudat avui dilluns la seva activitat i no ha admès a tramit la querella de la Fiscalia contra Neus Lloveras, i Miquel Buch pels delictes de prevaricació i malversació de fons públics.

La Fiscalia es va querellar, divendres passat, contra la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, per col·laborar amb l’organització de l’1-O. Els delictes que se’ls imputava eren malversació de fons públic, prevaricació i desobediencia.

El TSJC va decidir ajornar per avui dilluns la seva decisió, cosa que va sorprende davant la rapidesa de l’admissió a tràmit de totes les querelles presentades per la Fiscalia en aquests últims dies.

Finalment, l’alt tribunal, només ha admet a tràmit el delicte de desobediència i descarta que Neus Lloveras i Miquel Buch hagin pogut cometre prevaricació i malversació de fons públics.

La querella s’instrueix al TSJC per la condició d’aforada de Lloveras, que és diputada al Parlament, i s’ha designat Jordi Seguí com a jutge instructor.

Leave a Reply