La decoració, la comoditat, la qualitat dels productes, la professionalitat i la simpatia del personal són essencials en qualsevol restaurant que albiri esdevenir un referent. Però no ho és tot. La petjada del xef és fonamental.

Al restaurant El Terrat, ubicat a Pons d’Icart, a prop del Palau de Congressos de Tarragona, està disposat a convertir-se en una tria indiscutible del panorama gastronòmic de la ciutat. Amb el xef Moha Quach al capdavant, El Terrat, en aquesta nova etapa, presenta propostes culinàries on s’interpreten els plats confeccionats amb productes de qualitat i de proximitat.

Quach, un cuiner de 28 anys, format a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, està capficat en no voler  imitar a ningú i a marcar la seva personalitat professional en una cuina més actual i modernista. Atrevida, en definitiva. I ho vol fer sense complexos, perquè és conscient que a qualsevol persona, independentment del seu estatus social i econòmic, sap apreciar una bona oferta gastronòmica i encara més si és assequible a totes les butxaques.

Moha Quach és feliç a la cuina, innovant, investigant, posant en valor la qualitat dels productes de Tarragona i dibuixant cada un dels plats que, un cop a la taula, són servits com a veritables obres mestres. Els vegetarians, els celíacs o els vegans no tenen excusa per no visitar El Terrat, ja que la cuina s’adapta a les seves necessitats i ofereix alternatives.

El xef confessa que li agraden els reptes, però sobretot que els seus comensals surtin satisfets després de degustar les seves ‘interpretacions’ i propostes i, clar està, que tornin. Els més menuts també tenen un menú especial. De fet, si algú havia pensat que El Terrat – amb capacitat per a 65 persones – és un restaurant exclusiu o només freqüentat per l’alta estirp que es desenganyi. És un espai obert a tothom i amb preus força assequibles.

La cuina – amb un estil propi – i els plats són els veritables protagonistes. Un dels hàndicaps del xef és la transparència. El fet que es vegi la cuina des d’un dels menjadors és intencionat. Quach, un emprenedor entusiasta, vol que els comensals vegin el que passa a la cuina. “No amaguem res i no volem enganyar a ningú”, ha dit Moha.

En referència a la cuina, tota ella basada amb toc d’autor, el xef ofereix una varietat de plats on juga amb els sabors i les sensacions i un selecte maridatge. El Terrat ofereix un menú diari de 21 euros (aperitiu, primer i segon plat, postres i beguda inclosa); un menú d’autor i un menú degustació. La bodega està composta actualment per 80 referències DO tant de Catalunya com de l’estat i també alguna marca internacional.

Concurs de la gamba de Tarragona
El xef Quach no vol ser un més en el seu sector. Vol marcar tendència amb un estil propi i això no ho serà difícil, atenent la seva capacitat innovadora i talent. Vol implicar-se en les accions culturals, tradicionals i gastronòmiques de la ciutat, elaborant menús específics per a les festivitats de Sant Magí i Santa Tecla. No descarta sorprendre a l’hora de reinterpretar plats típics i característics com l’espineta amb caragolins o amb productes que tenen el segell tarragoní com la Chartreuse.
A Moha Quach també li agradaria que Tarragona organitzés un concurs – com Déu mana – de la gamba de Tarragona, per potenciar així el producte tarragoní que res té a envejar amb altres poblacions. També suggereix una atenció especial a la sardina.

VIDEO

Leave a Reply