Els joves refugiats que viuen al Complex Educatiu de Tarragona han rebut, aquest dimecres, la visita del conseller d’Ensenyament i del cònsol general del Marroc, Josep Bargalló i Abdelaziz Jatim.

Aquests joves, que estan sent atesos per l’entitat INTRESS, amb el suport de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), es tracta de nois que majoritàriament provenen del Marroc, i d’altres països africans. Els joves reben atenció d’educadors socials, traductors, psicòlegs i integradors socials. En el Complex es duen a terme activitats esportives, tallers i activitats de lleure, així com alfabetització per facilitar la seva integració en l’entorn d’acollida.

Bargalló i Jatim s’han reunit prèviament i han establert la voluntat de col·laboració entre els dos governs en matèria lingüística. Entre altres, s’oferirà la possibilitat d’introduir l’ensenyament de la llengua i cultura àrab com a activitats extraescolars en alguns centres educatius.

En conseller Bargalló ha recordat els diversos programes de formació que ofereix Ensenyament per a joves migrants, que suposen una eina per afavorir la seva integració i els dota més oportunitats de futur.

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES

Leave a Reply