La CUP posa a la disposició de totes les persones que s’han sentit maltractades o ultrajades pels ‘segurates’, , el següent correu: grup-cup@dipta.cat

No és la primera vegada que el servei de seguretat de la Tàrraco Arena Plaça, l’espai que va acollir el passat cap de setmana el Concurs de Castells de Tarragona, està en entredit. En aquesta ocasió, la CUP denuncia que, durant les dues jornades castelleres, “desenes de persones”, sobretot aquelles  que exhibien símbols independentistes, “van ser coaccionades” per part dels vigilants de seguretat: “exigint-les-hi que s’expressin en castellà o fent comentaris sobre la seva vestimenta”. Alguns dels vigilants – assegura la CUP en un comunicat – lluïen, el dissabte, tatuatges amb símbols nazis o feixistes. El diumenge, i després que a les xarxes es denunciessin aquests fets, els mateixos vigilants ja portaven una samarreta de màniga llarga sota l’uniforme per tapar, així, els compromesos tatuatges.

Els cupaires atribueixen aquest comportament al fet que els vigilants formin part d’una empresa d’extrema-dreta Levantina, la qual controlava el control dels accessos de la TAP durant el concurs casteller.

La formació independentista recorda que la TAP és un espai públic, propietat de la Diputació de Tarragona, tot i que la seva gestió ha estat concedida a l’empresa Agència de Publicitat Internacional Catalana.

Davant aquest episodi, els cupaires exigeix a la Diputació de Tarragona que pregui les responsabilitats en la gestió de la TAP, per tal que esdevingui un espai de caràcter públic i que rescindeixi immediatament tota la relació comercial o contractual amb aquesta empresa de seguretat, de la qual n’és copropietari el president d’un partit d’extrema dreta.

La formació anticapitalista fa esment a la denúncia que ja va formular el mes de març del 2017 sobre el lloguer irrisori que paga l’empresa que gestiona la TAP, una empresa que, segons els cupaires, podria tenir vincles amb l’exalcalde de Vila-seca i expresident de la Diputació de Tarragona, Joan Maria Pujals Vallvé.

La Diputació es desentén
Per la seva banda, la Diputació de Tarragona ja ha reaccionat a les acusacions de la CUP. En un tuit ha informat que “la Diputació és la titular de la TAP, però qui l’explota és l’empresa Agència de Publicitat Internacional Catalana, adjudicatària per concurs públic del contracte d’arrendament i explotació. Per tant, és aquesta empresa qui gestiona l’activitat de la TAP i els seus proveïdors”.

 

Leave a Reply