El bon rotllo ha estat la tònica principal d’un acte que ha estat senzill, emotiu, proper i alhora reivindicatiu. Més de 70 persones han quedat sense poder assistit a la gala solidària per manca d’espai

El Teatret del Serrallo s’ha fet, un any més petit. Unes 200 persones hi han respost afirmativament a la invitació del digital La República Checa per assistir a la sisena edició dels Premis de Comunicació Tarragona 2018. Una gala solidària, enguany a favor de l’Associació APYDA, que tenia com a principal objectiu reconèixer i distingir la tasca desenvolupada per periodistes i comunicadors. Autoritats polítiques, judicials, policials, representants de l’associativisme i cares conegudes del món cultural, social, empresarial, esportiu i periodístic de la ciutat han volgut estar present en l’acte presidit pel periodista Oliver Márquez que, amb la seva destresa i naturalitat va ser engrescar el públic.

L’acte, que ha començat amb 10 minuts de retard, ha comptat amb les actuacions musicals, de la finalista del programa ‘Got Talent’ de Tele5, Jennifer Panebianco, acompanyada del seu pare Alfredo Panebianco, del ‘bailaor’ Jesús Blanco i el tenor Pep Cardona. El presentador, amb un antifaç, ha sorprès els presents a l’exhibir els seus dots artístics: ha cantat una cançó.

El lema de la gala era ‘Donem la cara’. Una frase que ha servit de fil conductor durant tota la gala. A l’escenari es podia veure unes torres estratègicament col·locades amb les cares dels guardonats. Dos maniquins, vestits de periodistes i amb la cara coberta per una màscara, han estat ingredients imprescindibles per reforçar el missatge de la necessitat de treure’s la careta en tots els àmbits de la vida.

Durant una hora i mitja, el públic ha pogut aplaudir, riure, emocionar-se i passar-s’ho d’allò més bé. Alguns dels guardonats no han pogut amagar la seva satisfacció i emoció en alguns moments de la nit. La periodista del Público Patrícia López, la cap de comunicació del TSJC Lydia Garrido i l’excap de comunicació dels Mossos d’Esquadra Patricia Plaja han tingut les paraules més reivindicatives tant per la professió com per les institucions. López, coautora del documental ‘las cloacas de Interior’, ha aparegut vestida de negre per solidaritzar-se amb companys de TVE que es queixen de la manca d’imparcialitat política. La resta ha apostat per advocar la necessitat d’un periodista independent i lliure, allunyat d’etiquetes. La rectora de la URV, el cap de la Inspecció de Treball, l’expresident del consell de ministres del Consell d’Europa, el prestigiós Àngel Òdena, el president del Col·legi de Metges, el director territorial d’Ensenyament, el president del Nàstic o el fiscal anticorrupció han estat algunes de personalitats que han lliurat els premis als diferents periodistes.

Curiosament, entre el públic s’ha pogut veure alguna llàgrima. Alguns familiars dels guardonats no han pogut evitar l’emoció. La gala solidària ha servit per posar en relleu la tasca duta a terme per Vicente Izquierdo (Esports del Diari Més), Patrícia Plaja (Transparència Periodística), Circ de la Cultura dirigit per Marc Cirera, Jordi Cartanyà (presentador a TAC12), Infocamp dirigit per Josep Cartanyà, Miquel González (locutor a Tgn Ràdio), Pep Escoda (Fotografia) i Lydia Garrido i Mariona Planas (Gabinet de premsa del TSJC) han arrancat forts aplaudiments per part de l’assistència.

Però el moment més aplaudit de la nit ha estat quan, sorpresivament, dos voluntaris dels jocs del Mediterrani han estat cridats a l’escenari per rebre de les mans del periodista Jonathan Oca un trofeu per la tasca desenvolupada pel voluntariat durant l’esdeveniment esportiu celebrat a Tarragona del 22 de juny a l’1 de juliol. El president de Port, Josep Andreu, també ha estat una de les ‘víctimes’ de les sorpreses preparades per l’organització. Ha rebut un guardó per la col·laboració amb el digital.

Ja en l’apartat de les al·locucions, el periodista Ricard Checa, organitzador de l’acte, visiblement emocionat, ha agraït a “tots aquells que aposteu per un periodisme seriós, plural i independent”. Ha demanat evitar caure en les etiquetes i ha defensat la necessitat de treure les màscares, les quals, d’una manera o altra, malmet la transparència periodística i la credibilitat dels seus professionals. Per la seva banda, el president del Port ha destacat la importància de la transparència en l’administració pública i ha defensat la necessitat de la llibertat de premsa i de la independència dels periodistes.
L’acte ha culminat amb un piscolabis a terrassa del Teatret, on els assistents han pogut gaudir d’uns paisatges inigualables. També han pogut assaborir els nous vins del celler Clos Galena (Secrets de mar) i molts d’ells han marxat amb un regal, gràcies a les diverses empreses que han volgut col·laborar amb la gala solidària.

(Fotos disponibles també a Facebook)

 

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply