El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha cessat els consellers d’ERC amb els qui governava des del 2015, després que ERC i PDeCAT hagin presentat una moció de censura contra el PSC per haver recolzat el 155. Roig acusa els seus ex socis que hagi passat a governar amb “la gent del 3%” 

La reacció del socialista Enric Roig ha estat la de prescindir dels seus “socis” de govern a l’ens comarcal a qui ha acusat de “traïdors”. Roig ha lamentat que ERC trenqui un acord de govern que ha estat “sòlid i sense fissures” per passar a governar “amb la gent del 3% i del partit de Jordi Pujol”.

El president del Baix Ebre ha lamentat que el pacte ERC-PSC es trenqui quan “sempre” ha tingut “bona entesa”, s’ha treballat “sense fissures, ni friccions” i “des de la diversitat i la pluralitat”. “Era un pacte sòlid perquè tots sabíem quines eren les nostres divergències i això ens feia forts”, ha destacat Roig.

Els socialistes han assegurat que no renegaran de les sigles del partit per mantenir els càrrecs al Consell. “És impresentable que se’ns demani trencar el carnet per mantenir la presidència”, ha criticat. “Hem rebut pressions, ens han insultat però hem mantingut el compromís amb la comarca i amb els republicans i hem aguantat il·legalitats molt grans, com la que van donar suport els nostres socis de govern el 27 de setembre, sense trencar el pacte”, ha assegurat.

Nova composició de govern comarcal

Al nou govern comarcal el PSC queda en minoria, Enric Roig ha nomenat com a nous vicepresidents a José Emilio Bertomeu, Josep Mas, Roser Merlos i Ramon Brull, que juntament amb el president comarcal, Enric Roig, integren la Comissió de Govern.

Roig també ha establert les diverses delegacions de les comissions informatives i ha assignat als consellers del PSC les noves responsabilitats de govern.

Categories: DRETA 2, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply