La paret del Portal de Sant Antoni està en perill a causa del despreniment d’una pedra del mur que ha tingut lloc aquesta matinada

Les primeres inspeccions del despreniment del Portal de Sant Antoni ja s’han fet. Diferents tècnics de manteniment de patrimoni, a més de l’arquitecte municipal han valorat la situació. El desgast de les juntes és un fet i la situació s’agreuja amb l’erosió de la pluja i les inclemències meteorològiques.

Això es deu a problemes de canalització, ja que just a sota hi ha una gàrgola de pedra que impossibilita desguassar correctament. Tot el tram afectat és de propietat municipal.

Aquest matí s’ha pogut veure un tancament de mòduls que serveix per delimitar una zona de seguretat. El pas de les persones o dels vehicles a l’interior del portal, encara està permès.

Amb la instal·lació provisional de la tanca, es garanteix la seguretat de les persones que hi passin per allà, però per arreglar el problema s’hauria de reformar i reomplir els espais buits amb pedres o altres materials amb l’objectiu de reforçar l’estructura. Per aquesta reforma es necessitarien diferents materials d’elevació per tal d’arribar amb seguretat al lloc afectat.

Si s’arregla amb rapidesa i no es detecta cap tipus de desperfecte, es podria resoldre el problema. Per tant el no agreujament del mur implica actuar d’una manera ràpida, fins i tot immediata.

La regidora responsable del Departament de Patrimoni, Bego Floria, es troba de vacances.

 

 

Un comentari so far.

  1. Eva Fina ha dit:

    Si la vergonya florida està de vacances, no passa res. Si cau, que caigui, no ?

    Total, per una o dues pedres …

    J

Leave a Reply