ERC obrirà un expedient informatiu al diputat i secretari general adjunt, Lluís Salvadó, pels seus comentaris “masclistes i xenòfobs” difosos a través d’una filtració policial.

Els òrgans de direcció del partit han decidit “iniciar un expedient informatiu, en aplicació del codi de conducta i el codi ètic, per avaluar les paraules filtrades de Lluís Salvadó, i determinar l’aplicació de les mesures disciplinàries, si són pertinents”.

Serà l’executiva nacional d’ERC “l’òrgan que prendrà la decisió definitiva sobre les mesures a adoptar”, assenyala ERC en relació amb els comentaris que han transcendit sobre la conversa de Salvadó, en els quals al·ludia a la mida dels pits de les conselleres del govern català.

Amb independència del resultat de l’expedient, la direcció d’ERC considera que les paraules de Salvadó “són ofensives, masclistes, reprovables i del tot inacceptables, tot i produir-se en el context d’una conversa privada i informal”.

La direcció d’ERC també destaca que aquestes paraules “no es corresponen en cap cas amb l’ideari i els valors republicans i feministes que defensa” aquest partit “des de la seva fundació l’any 1931”, de manera que, “tot i agraint la disculpa de Salvadó , no pot deixar d’actuar “.

En un comunicat ERC diu que, un cop obert l’expedient informatiu, “el responsable del compliment del codi de conducta d’avaluar si les paraules filtrades intencionadament pels òrgans judicials de l’Estat poden ser objecte de sancions i mesures disciplinàries concretes, i traslladarà les seves conclusions a l’executiva nacional”.

Després de subratllar que ERC “es reafirma en els valors feministes” i que “es reforça internament davant la guerra bruta de l’Estat”, la direcció del partit adverteix que aquesta “guerra bruta” no farà moure ni un mil·límetre les seves “conviccions i el compromís republicà”.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply