Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla

“Avui en dia, que parlin bé d’un, és per estar molt però que molt agraït”. A Altafulla prop d’un 95 per cent de la gent que hi viu té un grau de satisfacció quasi absoluta, segons l’enquesta de percepció ciutadana feta per l’espai d’anàlisi social, una empresa de contrastada experiència.

Segons les dades, un 80 per cent, és a dir, 4 de cada 5 persones, aproven la gestió que fem des del govern municipal. Més de la meitat de l’enquesta, un 51,87 %, ens dóna un notable; i el 7,78 %, un excel·lent, amb una mitjana del 5,91, uns resultats que ens anima a seguir treballant pel futur del municipi i tenir en consideració les impressions sobre les coses que segur hem de millorar.

El model d’Altafulla com a poble funciona gràcies a l’equilibri entre turisme/negoci/oci i lloc per a viure, a diferència d’altres poblacions, la ciutadania d’Altafulla considera el turisme com un valor altament positiu (85,35%).

Treballar per aquest equilibri no resulta gens fàcil, no tothom té les mateixes inquietuds pel gaudi de l’oci, ni la mateixa percepció de neteja, ni del soroll assumible, ni en el manteniment del patrimoni cultural i natural, es precisa de la mà de la gestió que ho reguli. Que el treball sigui per l’interès general i no pels dels propers o pels que més poder de pressió tinguin, una feina que intentem fer amb el màxim rigor, responsabilitat, il·lusió i honestedat.

Les conclusions d’aquesta enquesta reflecteixen una Altafulla en moviment: Un poble que s’estima, orgullós, saludable, plural i ben informat. Valors de ciutadania que amb molta cura hem de mantenir. No oblidar mai que governem per a tothom, fins i tot per aquells als que mai agradarem, fem el que fem. Estar al capdavant d’una institució tan prestigiosa obliga a ser prudent i respectuós amb les normes. Exigir-nos com a societat, no ser ni egoistes, ni insolidaris, treballar perquè l’empatia cap als altres sigui també font de la nostra pròpia inspiració que fa possible que Altafulla continuï sent un sol poble.

Fèlix ALONSO
Alcalde d’Altafulla

 

Categories: OPINIO

Leave a Reply