Quan va sortir a la llum l’escàndol, l’expresidenta de l’AMT, Bego Floria, va dir que les acusacions formaven part d’un linxament personal reiterat 

Fiscalia vol saber alguns aspectes d’un contracte de coaching de l’EMT

En els propers dies, alguns dels treballadors d’Empresa d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) desfilaran pels jutjats. Segons hem pogut saber, Fiscalia ha citat a declarar a una desena de treballadors – a títol personal – que van participar en uns cursos de coaching i formació, pagats per l’erari públic. L’acció formativa podria haver costat uns 48 mil euros. Alguns dels elements de la plantilla de l’AMT van rebre la notificació judicial la setmana passada i està previst que els interrogatoris comencin aquest dimarts.

La Fiscalia ha decidit actuar d’ofici després que el Porta Enrere hagi publicat que no hi ha documentació que certifiqui aquesta formació i que la despesa no s’ha pogut acreditar, ja que sembla no existir cap rebut de 50 mil euros que faci referència a les classes de coaching i formació realitzades en 2015 i 2016, sota la presidència de la regidora Bego Floria. De fet, aquest cas arriba als jutjats – Fiscalia vol saber si hi ha indicis de delicte – després que la gerència hagi aportat tota la informació sobre aquest assumpte al consell d’administració.

El representant del Ministeri Fiscal vol saber qui va participar en aquesta formació, per què, qui la va pagar, qui va impartir les classes i quin procediment es va fer servir per contractar l’empresa Isora Solutions.

L’AMT va justificar la necessitat d’aquesta acció de coaching, al·legant la inexistència d’un sistema global de gestió dels Recursos Humans, quan l’empresa estava en tràmits per obtenir el certificat de qualitat ISO 9001. Fonts properes a l’ens municipal asseguren que la “feina es va executar” i que hi ha dossiers i memoràndum que ho certifica. Cal recordar que es va allargar l’execució del servei de mutu acord, un fet que no ha tingut cap repercussió sobre el pressupost.

 

Un comentari so far.

  1. […] que el nostre digital hagi publicat que diferents treballadors de l’empresa municipal d’Aparcaments de Tarragona han estat citats a declarar pel cas de la contractació del curs de coaching, la CUP ha assumit que […]

Leave a Reply