Els conductors de l’EMT han sortit de les cotxeres, durant les dues hores de vaga, per ‘plantar-se’ davant de l’edifici municipal de la Rambla Nova. A les 5 de la tarda, es reunia, d’urgència, el Consell d’administració de l’EMT per tractar el conflicte i analitzar la proposta de la gerència. A darrera hora s’ha canviat el lloc on s’hauria de celebrar el consell extraordinari per evitar les protestes dels conductors. Un objectiu fracassat

Uns 50 xofers, amb xiulets, botzines i tambors, s’han fet notar, sobretot quan accedien a l’edifici els regidors que formen part del govern municipal. La intenció d’aquests treballadors no era intimidar a ningú, però insistir en la seva petició de participar en una reunió plenària i poder, sense intermediaris, explicar quines són les seves inquietuds i reivindicacions. Les seves demandes no passen exclusivament per millores salarials. Les condicions laborals i la remodelació de la flota també formen part de les demandes. La regidora Bego Floria, i simultàniament presidenta del consell d’administració, ha arribat a la Rambla Nova acompanyada pel gerent de l’empresa, Nèstor Cañete. Cap dels dos s’ha aturat a saludar o a parlar amb cap dels manifestants.

La regidora de la CUP, Laia Estrada, regidor republicà Jordi Fortuny i la representant de Ciutadans, Sónia Orts, s’han aturat per saludar els conductors. Laia Estrada ha entrat aplaudint com a mostra de suport als xofers.

El secretari del comitè d’empresa, Rubén Vaquero, ha explicat als periodistes que s’han desplaçat fins al lloc on se celebra el consell d’administració perquè tinguin clar que ells pretenen accedir-hi i explicar, personalment, “què ens passa”. Sobre la proposta que pretén presentar l’empresa, el sindicalista espera conèixer i analitzar el seu contingut, tot i que no hi confia gaire en una solució immediata, sobretot “si ens hem de guiar per allò que ha passat en els darrers anys”.

Tot i haver-hi un preavís de vaga (parcial) pels dies 22 i 24 de maig, Vaquero diu que tot està en obert i que el comitè farà allò que decideixi l’assemblea de treballadors (prevista per aquest divendres). Ara per ara s’estimen més no anticipar esdeveniments. “Anem fent sobre la marxa”.

Interrogat si els conductors demanen la dimissió de la presidenta del consell d’administració, Bego Floria, Rubén Vaquero ha respost negativament, perquè “totes les persones són vàlides” si aporten solucions.
Un fort i sonor aplaudiment ha posat fi a la (primera) protesta de la Rambla Nova. La vaga d’avui ha estat, de nou, secundada pel 100% dels conductors.

Ara totes les mirades estan posades en l’empresa i en el consell d’administració, presidit per la regidora Bego Floria.

 

VIDEOS

 

Categories: ESQUERRA 2, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Un comentari so far.

  1. […] els xofers municipals van fer vaga de 10 a 12 del matí i de les 16 a les 18 hores. El dijous, una seixantena de conductors es va concentrar davant de l’OMAC per ‘pressionar’ la presidència del consell d’administració a formular una […]

Leave a Reply