La frenesí mediàtic al Parlament ja és cosa del passat. El clima mediàtic ha canviat d’escenari. Avui els periodistes que cobreixen l’actualitat parlamentària han estat molt més relaxats, tot i que la presidenta Carme Forcadell apareixia en públic després de declarar davant del jutge del Suprem i passar una nit a la presó d’Alcalá Meco.

La reunió de portaveus

A les 10 del matí, la presidenta de la cambra catalana ha sortit del seu despatx per dirigir-se a la reunió de portaveus de la Diputació Permanent i posteriorment reunir-se amb una setantena de treballadors del Parlament, al seu despatx.

La trobada amb els representants partidaris ha estat curta, d’uns 10 minuts, en què els membres han acordat citar-se de nou per al dimecres al matí, per tal de cobrir dues vacants a la Mesa de la Diputació Permanent, que a hores d’ara només està integrada per la presidenta Carme Forcadell, Anna Simó (ambdues de JxSí) i José María Espejo-Saavedra (Ciutadans).

Els dos llocs vacants seran, si no hi ha sorpreses de darrera hora, per a David Pérez (PSC) i Lluís Guinó (JxSí), que ja formaven part de la Mesa del Parlament.

Després de la reunió de la Diputació Permanent amb representants de tots els grups parlamentaris, Forcadell s’ha dirigit al seu despatx sense fer declaracions a la premsa, mantenint així el seu silenci sobre el seu futur polític, malgrat que ERC li ha ofert una plaça en el seu llista per al 21D.

La reunió amb els treballadors, a porta tancada

Quan estava ja al seu despatx, han entrat un grup de treballadors del Parlament, a més de exmembres de la Taula que van declarar davant del TS com Lluís Corominas, Lluís Guinó, Joan Josep Nuet o Anna Simó, per donar-li la benvinguda i dedicar-li un aplaudiment, després de la seva declaració davant del TS i la nit que va passar en presó preventiva.

En la trobada, que ha estat a porta tancada, Forcadell ha dit estar “orgullosa” dels treballadors de la Cambra, ha agraït el suport brindat, i ha manifestat el seu compromís de treballar per mantenir la “dignitat” de la institució, segons han explicat fonts de l’entorn de la presidenta del Parlament, que han afegit que la veuen forta tot i la experiència de la passada setmana i el procés judicial que l’espera.

Des de fora s’han sentit força aplaudiments.

 

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply