El got ecològic serà condició indispensable per a tots els bars que vulguin instal·lar una barra a la via pública durant les Festes de Sant Magí i Santa Tecla. Amb aquesta mesura vol l’Ajuntament de Tarragona que es deixin de servir gots d’un sol ús, que quedaran expressament prohibits en aquests establiments.

santa tecla got ecològicLa Conselleria de Neteja Pública impulsa aquest procés, engegat fa més d’un any, per evitar les grans quantitats de brutícia que generen els gots d’un sol ús. “En total, es calcula que durant totes les festes de Santa Tecla s’utilitzaven i llançaven uns 500.000 gots d’un sol ús” explica la consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez. A més, després d’una nit de festa a la Plaça de la Font, dues escombradores havien de fer tres viatges per buidar el dipòsit de residus destinant aproximadament tres hores, en una operació que tenia un cost aproximat de 500 € per nit.

D’altra banda, l’ús del got reutilitzable ajudaria molt a millorar la imatge de la ciutat. En aquells llocs on estigui present, la reducció dels residus plàstics pot arribar a ser del 60-80%. Tot plegat, l’ús del got ecològic hauria de contribuir a provocar un canvi d’hàbits i actituds envers la generació de residus i el foment del consum responsable.

M.M.

Categories: DRETA 1, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply