El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha ordenat 23 entrades i registres en totes les seus d’iDental a tota Espanya (Tarragona inclòs).

Els registres que s’estan practicant són continuació que els efectuats el 3 d’agost, quan van ser inspeccionades 19 clíniques de Mallorca, Tarragona, Girona, Barcelona, Sevilla, Còrdova, Almeria, Cadis, Màlaga, Saragossa, Gijón, València, Alacant, Castelló, Madrid i Múrcia. Hi participen en aquesta operació (anomenada Apolonia) uns 300 agents de la Policia Nacional. Els registres tenen per objecte intervenir els ordinadors que guarden els expedients mèdics de milers de víctimes per entregar-los als seus amos per tal que aquests puguin seguir els seus tractaments. A més, comptar amb els seus historials els permetrà denunciar les suposades males praxis que han patit.

El segon motiu d’aquests registres que s’estan duent a terme a Tarragona, Gijón, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Saragossa, Barcelona, València, Albacete, Múrcia, Granada, Màlaga, Còrdova, Sevilla… és elaborar un inventari perquè l’Oficina de Recuperació i Gestió d’actius dugui a terme la venda anticipada de tot el recuperat de cara a un futur rescabalament econòmic dels afectats. La venda de les seus no sembla probable, atès que la majoria serien de lloguer.

Fonts de la investgació asseguren que, en aquest moment, no estan previstes detencions.   La majoria de les seus que s’estan pentinant ja havien estat precintades el mes passat, però no s’havien confiscat els equips.ç

Fa una setmana, representants de les 14 comunitats autònomes afectades, és a dir, totes excepte Navarra, Balears, La Rioja i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, van acordar amb el jutge De la Mata posar en comú les dades de centenars de milers de perjudicats per agilitar la investigació de la macrocausa.

El passat mes de juny, iDental va deixar penjats a milers de pacients en tancar les últimes 24 clíniques de les 58 que la cadena tenia a Espanya, el que es va considerar un «escàndol sanitari» sense precedents al país, tal com va informar Érika Montañés. A més, tal com va explicar recentment el Defensor del Pacient, les suposades males praxis, dutes a terme per la cadena, estarien relacionades amb la falta de neteja de les instal·lacions dels centres, de manera que l’associació va recomanar als pacients que es realitzin les proves de VIH i hepatitis C.

 

VIDEO

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES, PORTADA

Leave a Reply