Es busca regidor. Un cartell amb aquesta frase podria estar penjat la porta del PDeCAT de Tarragona. El partit, liderat a Tarragona per Albert Punyet, està fent les diligències oportunes per aconseguir que el substitut d’Albert Abelló – que va morir d’un infart – sigui militant del partit demòcrata. S’estaria demanant als afiliats d’Unió i als independents que facin un pas al costat

Una foto d’arxiu de l’executiva local del PDECAT

En els darrers dies, els dirigents de la formació han mantingut trobades informals i contactes telefònics amb els diferents membres de la candidatura que va concórrer a les passades eleccions municipals amb l’objectiu de conèixer la seva disponibilitat per assumir la responsabilitat de regidor i evitar que el partit perdi el control del grup municipal.

El substitut natural d’Abelló, segons la llista, seria Joan Adserà, però renunciarà, finalment a l’acta, perquè creu que l’activitat política no és compatible amb la seva funció de gerent de la Fundació PortAventura. La següent en la llista és l’advocada Irene Mallol, membre de l’executiva local del PDeCAT.

No obstant això, Mallol, per motius professionals, també podria optar per no recollir l’acta de regidora. En el cas que es confirmés la renúncia de Mallol, el partit podria perdre el control del grup municipal.

Dídac Nadal

Per evitar aquest fet, l’estratègia passaria aconseguir que el proper regidor sigui una persona del partit i de màxima confiança. Potser per aquesta raó, tots els militants d’Unió, els independents i els afiliats (menys actius) del partit demòcrata que figuraven la llista conformada per Albert Abelló, s’haurien compromès a renunciar a l’acta.

Encara que pugui semblar inversemblant, l’objectiu podria passar per aconseguir que el fill de l’exalcalde Joan Miquel Nadal, l’advocat Dídac Nadal, fos el nou regidor del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona. El nou regidor també podria exercir les funcions de portaveu del grup municipal.

Aquest dijous a la tarda, el PDeCAT celebrarà una assemblea on analitzarà i debatrà aquest assumpte. Està previst que el coordinador organitzatiu del partit, David Bonveí, es desplaci a Tarragona per assistir a la trobada política.

La llista d’Albert Abelló presentada en les passades eleccions municipals

1. Albert Abelló (Independent)

2. Josep Maria Prats (UDC)

3. Cristina Guzmán (Independent) – És, actualment, membre de l’executiva local PDeCAT

4. Joan Adserà (CDC)

5. Irene Mallol (Independent)

6. Agustí Domènech (Independent)

7. Carles Pedreño (Independent)

8. Toni Vera (CDC)

9. Belén Riola (UDC)

10. Mònica Martín (Independent)

11. Sergi Carrillo (CDC)

12. Rosa Llurba (CDC)

13. Judith Vives (JNC)

14. Pilar Domènech (UDC)

15. Dídac Nadal (CDC)

16. Gregori Lari (CDC)

17. Carme Rodríguez (Independent)

18. Rosalia Juancomartí (CDC)

19. Joan Noguera (UDC)

20. Elisabet Flores (CDC)

21. Mercè València (UDC)

22. Eloy Rivero (Independent)

23. Maria Amor Gasol (CDC)

24. Elisabeth Gasol (Independent)

25. Pere Antoni Clua (UDC)

26. Dorotea Llaberia (CDC)

27. Joan Maria Basora (CDC)

 

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA

Un comentari so far.

  1. […] com ja havia anunciat el nostre digital, Dídac Nadal és el nou regidor i portaveu del grup municipal del PDeCAT a […]

Leave a Reply