En la mateixa causa, consten l’alcalde de Reus, Carles Pellicer (PdeCAT) i els portaveus dels grups municipals Montserrat Vilella (PDeCAT), Marta Llorens (CUP), Noemí Llauradó (diputada d’ERC) i Jordi Cervera (AraReus) per signar un manifest.

La jutgessa que instrueix la causa per un presumpte delicte d’odi a Reus, per les manifestacions ciutadanes davant de l’Hotel Gaudí, on s’allotjaven policies antiavalots, s’ha sumat a dos bombers més com investigats.

El jutjat número 2 de Reus ja investigava a quatre bombers, que ara pugen a sis.

El Cos Nacional de Policia (CNP) va denunciar les protestes ciutadanes, realitzades els dies anteriors i posteriors al referèndum suspès pel Tribunal Constitucional, per un delicte d’incitació a l’odi.

Es centraven en la manifestació del 3 d’octubre, en l’anomenat “atur de país”, que va passar davant de l’Hotel Gaudí, on s’allotjava un contingent d’antiavalots desplaçats pel Ministeri de l’Interior des de Sevilla.

Un dels bombers investigats va acreditar davant la jutge que existia un error d’identificació i la Brigada d’Informació del CNP, per a esmenar errors, va demanar a la jutgessa que requerís més dades a set parcs de bombers.

La jutgessa va requerir als parcs de bombers de Tarragona, Valls, l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils, Alcover, Falset i Cornudella de Montsant informessin sobre les actuacions fetes el 3 d’octubre a Reus i que identifiquessin a tots els seus funcionaris.

A partir d’aquestes diligències, el jutjat suma a dos bombers més com investigats per un delicte d’incitació a l’odi.

En aquest manifest, els signants demanaven als hotelers de Reus que fessin el que resultés “adequat i necessari perquè de manera immediata abandonin el municipi” – en referència als antiavalots- i també convidaven a la ciutadania a sumar-se a les protestes.

A més dels polítics i els bombers, la jutge també investiga l’amo i l’empleat d’un gimnàs al qual acudien diversos dels antiavalots, per demanar-los que no fossin més, ja que els clients habituals s’havien queixat.

 

 

 

Categories: DRETA 2, NOTICIES

Leave a Reply