Tot i no voler entrar en polèmiques estèrils, ha explicat que el seu rival – l’actual rector Josep Anton Ferré – participa en actes públics on fa balanç del seu mandat, malgrat la prohibició de la llei electoral.

Maria José Figueras amb el seu equip

La catedràtica en Medicina, María José Figueras, podria esdevenir la primera rectora de la URV i la sisena de les universitats catalanes si acaba guanyant les eleccions que tindran lloc el proper 15 de maig. En una trobada amb la premsa, Figueras, acompanyada del seu equip, s’ha mostrat amb “il·lusió” i capacitat per “engrescar” la comunitat educativa. De fet, els principals eixos del seu programa electoral es basen en el compromís amb les persones (alumnes, professorat i personal) que, en suma, és qui “dóna sentit i qualitat” a la URV.

Si guanya les eleccions, María José Figueras promet, en els propers quatre anys, “una universitat més transparent” i que sigui de “tothom i per a tothom”.

Va decidir presentar-se a aquesta disputa electoral perquè era conscient del neguit, de la falta de diàleg i de l’excés de presa de decisions sense consens.

Ha reiterat la necessitat de donar resposta a les “necessitats i neguits” de la comunitat universitària i potenciar totes les persones que són, en la pràctica, l’ànima de la URV.

Figueras diu que en el seu mandat “el potencial humà tornarà a ser rellevant”, a banda de voler millorar la recerca, la transparència i mantenir l’excel·lència i la qualitat de la URV en els rànquings nacionals internacionals.

El seu model d’universitat exigeix generar coneixement de qualitat, ser exemplar en qüestions de participació, consens i transparència. “Volem una universitat que estigui arrelada al territori i connectada al món i una nova forma de governança. Volem que tothom se senti implicat i important en la vida universitària”.

VIDEO

 

Categories: ESQUERRA 1, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Un comentari so far.

  1. […] de membres del gabinet de Comunicació de la URV. Un aspecte que l’altra candidata havia criticat. De fet, María José Figueras ha lamentat que Ferré, contràriament a l’estipulat a la […]

Leave a Reply