Tarradellas assegura que li faria il·lusió que un comissari europeu assistís a la inauguració dels jocs, sobretot perquè l’esdeveniment esportiu, que tindrà lloc a Tarragona del 22 de juny a l’1 de juliol, simbolitza una de les prioritats de la UE: la política de veïnatge del nord i sud de la riba del Mediterrani.

Ferran Tarradellas, director de la representació de la CE a Barcelona

El director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, ha negat que la subvenció europea de dos milions d’euros pels jocs del Mediterrani hagi estat ‘amanyada’, tal com va insinuar la Cup Tarragona.

Tarradellas, en declaracions al nostre digital, ha volgut esclarir que la subvenció econòmica no es dóna “pròpiament” als jocs sinó a un programa de voluntariat (Erasmus plus). Es tracta d’un programa (molt concret) que potencia la participació de joves de molts estats membres de la Unió Europea i del Mediterrani. “Són joves que vénen a participar dels jocs, a conèixer la ciutat i que es beneficiaran el programa de mobilitat Erasmus Plus”, matisat el representant de l’ens europeu a Barcelona.

Contrariant la portaveu de la CUP, Laia Estrada, Tarradellas ha defensat la transparència de la selecció de la candidatura de Tarragona. Ha subratllat que la selecció es va fer seguint les regles del manual de l’Erasmus Plus, el qual es va modificant segons les necessitats. Tarradellas ha recordat que la decisió de projectes seleccionats depenen d’un comitè d’experts i de representants dels estats membres.

En relació a les sospites sobre la rapidesa, ha dit que els “projectes presentats eren pocs”, per aquesta raó “es va poder seleccionar ràpidament”. Insistint en el fet que la subvenció no ha estat arreglada, el representant de la CE a Barcelona ha recordat a la regidora cupaire que “el procés de selecció es va fer seguint les regles. Es tracta d’un procediment obert i transparent”. Ha explicat que hi ha la possibilitat que les regles es canviïn per adaptar-les a les necessitats.

VIDEO

VIDEO | La CUP diu que la UE ha atorgat una subvenció ‘feta a mida’ pels jocs perquè va canviar les bases expressament

 

Categories: ESQUERRA 3, NOTICIES, PORTADA, VIDEO

Leave a Reply